Home » българи зад граница, Е-Списание

Започна XV Световна среща на българските медии

2019.11.23 Няма коментари
Spread the love

Генералният директор на БТА Максим Минчев откри XV Световна среща на българските медии в Тирана.

„За 15-и път имаме възможността да дискутираме важни въпроси, свързани с нашата професия, с българските медии в България и по целия свят, свързани с бъдещето и особеностите на нашия занаят, и с това, което се случва в нашата държава“, каза Максим Минчев.

Той прочете поздравителни адреси от министъра на културата Боил Банов, а българският посланик в Албания Момчил Райчевски – от министъра на външните работи Екатерина Захариева.

В поздрава си към участниците на срещата генералният директор на Албанската телеграфна агенция (АТА) Армела Красничи изрази надежда, че всеки ще има възможност да открие Албания чрез нейните традиции, наследство, кухня.

Световната среща на българските медии е отлична платформа за популяризиране на постигнатите резултати в различни сфери, включително и на туризма, каза Елена Георгиева – заместник-министър на туризма.

Може би пръст на съдбата е, че нашата 15-а среща е на свещено място, на няколко десетки километра от мястото, където се изковани българските букви, на които пишат 250 милиона души, каза в словото си големият български писател Антон Дончев.

Част от програмата на откриването е и представяне на документалния филм „Купете си надежда“ (режисьор Галина Кралева), посветен на българската художничка от албански произход Лика Янко.

Вижте още за срещата, темите и проблемите пред нея – тук и тук

Видеа от откриването:

Още снимки:

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.