Home » Авторски страници, българи зад граница

Конференция “Култура и литература на етническите българи в Сърбия”

2019.10.23 Няма коментари
Spread the love

Генералното консулство на Р. България в Ниш и Народната библиотека “Детко Петров“ в Цариброд организират на 31 октомври 2019 г. в помещенията на библиотеката, от 10:00 до 17:00 часа, научна конференция на тема “Култура и литература на етническите българи в Сърбия“.

В програмата на конференцията е предвидено кметът на Цариброд Владица Димитров, Генералният консул на Р. България Едвин Сугарев и директорът на Народна библиотека Ясминка Манчев да поздравят участниците, след което в два панела да бъдат представени петнайсетина доклада, с поглед отвън и отвътре върху литературата на българите в Сърбия.

Сред участниците в конференцията са проф. Михаил Неделчев от Нов български университет, известни учени от БАН и културни деятели от Ниш, Босилеград и Цариброд.

В рамките на конференцията ще бъде открита изложба “140 години българска дипломация“ и литературно четене.

 

КИЦ „Босилеград“

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.