Home » Авторски страници, литература

Премиера в София на нова книга на Генадий Велчев

2019.10.06 Няма коментари
Spread the love

На 21 октомври т.г., от 18.00 ч. местно време, в София ще се състои премиера на поетичната книга на Генадий Велчев “ЖИВОТА ЧЕСТЕН”. Авторът и изд. “Никола Вапцаров” канят приятели и почитатели на литературата на събитието, което ще се състои на адрес ул. “Леге” № 10.

Генадий Велчев е роден през 1949 г. в Разград. Завършил е Философия в СУ „Св. Климент Охридски“, специализирал е индустриална социология и е работил в тази област като основател и ръководител на научноизследователска лаборатория до 1989 г. В последните години се занимава най-вече с писателска дейност. Автор е на книгите „Черешова задушница“ (2001), „Репортаж“ (2003), „Сестра ми иска да живее“ (2006), „Зелената тетрадка“ (2008), „Пиеси за цикулка“ (2009). „Червена книга“, „Душа“, „Брат“ (2012) и др. Някои от книгите му имат издания само онлайн. Негови стихове са част от литературните сборници с творби на български автори от различни страни “Читател до поискване” (2018) и “Хоро над Тирол” (2019). “Живота честен” е най-новата му книга.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.