Home » Авторски страници, българи зад граница, политика

Омбудсманите на България и Сърбия с обща приемна в Босилеград

2019.09.27 Няма коментари
Spread the love

На 1 октомври 2019 г. в Босилеград омбудсманът на България, г-жа Диана Ковачева, заедно с омбудсмана на Сърбия, г-н Зоран Пашалич, ще открият обща приемна за граждани в Босилеград. Двамата омбудсмани ще бъдат придружавани от посланика на България в Сърбия, Н. Пр. Радко Влайков. Двамата омбудсмани и техните екипи ще приемат граждани от 10.00 ч. до 16.00 ч. местно време в Народната библиотека „Христо Ботев“.

Желаещите да се запишат могат да изпратят предварителна заявка на имейл [email protected] или на телефоните: (+38111)2068 119 и (+381 62)888 7561.

Диана Ковачева. Снимка: Министерство на правосъдието

В 11.30 ч. двамата омбудсмани на България и Сърбия ще посетят Културно-информационния център на Българското национално малцинство в Босилеград, където ще проведат среща с неговия председател, г-н Иван Николов.

В 12.00 ч. г-жа Диана Ковачева и г-н Зоран Пашалич ще дадат съвместна пресконференция за медиите, в Регионалния клуб на БТА и портал ГЛАС ПРЕСС в Босилеград.

В 13.30 ч. в Народната библиотека „Христо Ботев“ в Босилеград двамата омбудсмани ще участват в работна среща с държавните учреждения и представителите на гражданския сектор, по актуалните теми в областта на защитата на правата на гражданите и на малцинствата. Срещата е отворена за медии и за граждани.

Зоран Пашалич. Снимка: Радио Телевизия Цариброд

Общата приемна е част от проект, финансиран по линия на българската помощ за развитие и се организира със съдействието на Посолството на Р. България в Белград. Подобно събитие се организира за втори път в рамките на няколко месеца. Първата обща приемна за граждани между двете страни бе отворена на 19 март 2019 г. в Цариброд.

Проектът е насочен към укрепване на институцията на Омбудсмана на Р. Сърбия и подобряване на видимостта на дейностите на институцията в отдалечените региони. Целта е да се подобри информираността на гражданите за техните права, чрез видимо присъствие и организиране на срещи на институцията на Омбудсмана с граждани като механизъм за защита на техните права.

 

КИЦ „Босилеград“

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.