Home » Авторски страници, българи зад граница

Децата в Босилеград почетоха паметта на Левски

2019.07.19 Няма коментари
Spread the love


Малките участници в проекта „Детска олимпийска ваканция – Босилеград 2019 г.“, рано сутринта на 18 юли, тръгвайки на ученически поход в околностите на Босилеград, преди да научат нещо ново за природата и географията, най-напред се спряха пред паметника на Васил Левски, по повод 182 години от рождението му.

Педагогическият ръководител Силвия Насева най-напред препита децата какво знаят за Левски, а после в лекцията си им изнесе, че е роден на днешен ден, и проследи неговия житейски път за освобождението на България, съденето и гибелта му. Децата рецитираха стихотворения за Левски и положиха цветя пред неговия паметник в Босилеград.

След това започнаха редовните си занимания в природата, по предварителен план за реализация на проекта, който се финансира по програмата на Външно министерство на Р. България „Помощ за сътрудничество и развитие“.

 

ГЛАС ПРЕС

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.