Home » Авторски страници, българи зад граница

Тържество за края на учебната година в Българското училище в Ричмънд

2019.06.05 Няма коментари
Spread the love

Успешно завършване на учебната година с игри и забавления
в „Българска академия в Ричмънд“, Вирджиния

“Напред! Науката е слънце,
което във душите грей!
Напред! Народността не пада
там, дето знаньето живей!”

На 2 юни 2019 г. (неделя), в парка Deep Run Park в Ричмънд, Вирджиния, се събраха развълнувани ученици, учители, родители и гости, за да отпразнуват успешното завършване на първата учебна година на „Българска академия в Ричмънд“!

Макар и започнало дейност само от 8 септември 2018 г., младото училище доказа, че със съвместните усилия на родолюбиви и всеотдайни българи: учители, родители и съмишленици, дори и зад граница българският дух и любовта към България са живи!

По традиция на училището и това тържество започна с изслушване на българския химн! Последва ведра, благодарствена и същевременно изпълнена с гордост за постиженията на учениците реч на директора на „Българска академия в Ричмънд“, г-жа Гюлджан Хадживелиева.

След като поздрави всички присъстващи, директорът с възторг отбеляза и датата 2 юни, Деня на Ботев и почитта към всички загинали революционери за свободата на България!

Последва кратък рецитал на български стихотворения, които бяха подготвили учениците с любов и благодарност към своите учители, под ръководството на хореографа на училището, г-жа Ивелина Костадинова.

И настъпи кулминационната част, в която директорът връчи тържествено грамотите и книжките за отлично представяне на всяко от 20 деца в училището.

С трепет и вълнение всеки от учениците пристъпваше напред и приемаше с усмивка и гордост поздравленията за постиженията си в изучаването на български език, история и география на България.

От името на организацията бяха връчени и благодарствени грамоти към учители и родители, подпомагащи дейността на училището, с което „Българска академия в Ричмънд“ показа признателността си към всички съпричастни българи, помагащи за съхраняването на българския език и култура зад граница!

И накрая, както е редно, след добре свършената упорита работа и постигнатите резултати на учениците, за награда последваха и игрите и забавленията.

По случай 1 юни – Деня на детето, училището беше подготвило състезателни игри с награди за всички присъстващи деца!

Със състезателен дух, детска глъч и смях се изпълни целият парк.

Под звуците на „Детство мое“ и други детски популярни български песни часове наред децата играеха безгрижно, вече излезли във ваканция!

Весело лято, деца, и Ви очакваме отново през септември!

 

Офелия Цицкова,

„Българска академия в Ричмънд“, Вирджиния

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.