Home » Авторски страници, българи зад граница

Тържество за 24 май в БУ “Св. св. Кирил и Методий” – Лос Анжелис

2019.06.04 Няма коментари
Spread the love

За осма поредна година ученици, учители и гости на Българско училище “Св. св. Кирил и Методий” в Лос Анжелис отбелязахме 24 май – празник на буквите и духовността, завършването на учебната година и Деня на детето.

Под звуците на Химна на Кирил и Методий всички ученици влязоха тържествено в залата, носейки окичения с венец портрет на Светите братя.

Водещите на тържеството бяха нашите чаровни седмокласници, които поканиха за приветствие г-жа Живка Костова, ръководител на училището.

Скъп гост и тази година беше генералният консул, г-н Веселин Вълчев, който поздрави с празника учениците, техните родители и всички присъстващи.

И разбира се първи на сцената бяха нашите сладури от детската градина, които ни пренесоха в “Горската детска градина”, пяха песнички за едно коте, което чело книжки, и за щърка дългокрак. А накрая с Венци завъртяха и хорце.

След тях на сцената посрещнахме първокласниците и децата от Подготвителна група, които рецитираха стихове и пяха песни за буквите, които ще открият пред тях нови светове, а слънчицето ще им се усмихва мило.

Учениците от 2-ри клас заредиха стихове за обичта си към книгата, а третокласниците ни срещнаха с най-известните хитроумци в народното творчество, а имено Хитър Петър и Настрадин Ходжа.

Нашите пораснали вече четвъртокласници разгледаха албума и си припомниха мили спомени от изминалите години заедно. Пяха песен за своята България и всички заедно завършиха с песента “Междучасие” на великия Васил Найденов.

Накрая г-н Вълчев и раздаде удостоверенията на щастливите деца. А те получиха подарък книжки и грамоти от техните учители за положеното усърдие и старание през изминалата учебната година.

Почерпихме се с вкусна торта за успешното завършване на учебната година.

Празникът ни продължи с Детски фестивал “Таланти на бъдещето”, в който за четвърта поредна година нашите умни и талантливи деца показаха своите умения и заложби.

С много ентусиазъм те пяха и танцуваха, свириха на пиано и цигулка, рисуваха и демонстрираха завидни спортни умения.

Журито в състав: актьорът Ники Стоилов – председател и членове Живка Костова, Славея Стоун, Елица Бонев и с почетното участие на г-н Веселин Вълчев, бяха очаровани от бъдещите малки големи таланти и ги наградиха с грамоти и статуетки.

Единодушно голямата награда беше присъдена на нашата всестранно талантлива Исабел Иванов, следвана от Дани Сеги и детска танцова група “Хоп троп”. Поощрителни награди получиха Мая Макклун, Захара Никалсън и Ивелина Велев.

По традиция и тази година завършихме с хоро.

Живка Костова,

ръководител на БУ “Св. св. Кирил и Методий” – Лос Анджелис

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.