Home » Авторски страници

Инспекторатът към ВСС образува проверка срещу Иван Гешев

2019.06.04 Няма коментари
Spread the love

Инспекторатът към Висшия съдебен съвет е образувал проверка срещу зам.-главния прокурор Иван Гешев, по сигнал на Гражданско движение “БОЕЦ”, съобщават от гражданското движение. От ИВСС искат обаче допълнителна информация от вносителя на сигнала, която да бъде дадена в тридневен срок. 

———————————————————————–

“БОЕЦ” получихме официално писмо от ИВСС, с което ни уведомяват, че има образувана проверка срещу зам.-главния прокурор Иван Гешев, по сигнал на “БОЕЦ” за неговото отстраняване и за да се даде ход по същество изискват от нас допълнителна информация в тридневен срок!

По същия начин преди две години ИВСС се опита на „смачка“ сигнала на БОЕЦ за ЦУМ-гейт срещу Цацаров, но тогава успяхме в срок да отговорим на писмото им и проверката бе извършена. ИВСС се опитва с административни и процедурни трикове да осуети проверката, като изисква от нас да им предоставим трите имена и адресите на упоменатите лица – Гешев, Ваклин, съпругата на Гешев, съдружника на Ваклин, който е бизнес партньор на жената на Гешев, както и да им дадем информация за това „как точно жената на Гешев му е влияела“. Както и да посочим кога точно и по какъв начин се е случило това „влияние“.

Припомяне, че на 17.05.2019 г. БОЕЦ внесохме сигнала след публикация на сайта „Фрогнюз“, заради бизнес връзките на жената, с която съжителства Гешев, със съдружника на Александър Ваклин – главен свидетел по делото „Иванчева – Петрова“, в което дело Гешев бе активно действаща фигура. Това е втори сигнал на БОЕЦ срещу Гешев, след като миналата година сезирахме институциите за бруталните действия на прокуратурата и КПКОНПИ при ареста на Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Сигналът бе внесен и в прокуратурата, защото разкритите зависимости и връзки вкарват Гешев в хипотеза на конфликт на интереси, които обстоятелства той е длъжен по закон да декларира в хода на досъдебното производство, в което бе активна страна.

БОЕЦ даде Гешев на прокуратурата заради бизнес връзките на жена му със съдружника на Ваклин

Утре (вторник), спазвайки законовия срок, БОЕЦ ще представим на ИВСС изискваната от нас информация. За това „как точно жената на Гешев му е влияела“ може сами да проверят, нали проверката е за тази цел!

Тази проверка е изключително важна! Защото, за разлика от Цацаров, който е на избираема позоция, Гешев е на назначаема длъжност и БОЕЦ изрично изискваме от ИВСС неговото отстраняване поне до приключване на проверката! А задействането на тази процедура е в правомощията на ИВСС.

БОЕЦ внесохме сигнал и срещу Цацаров до ИВСС след разкритията на Биволъ за #Апартамент-гейт и „дарените“ и закупени на нереално ниски цени имоти от главният прокурор. И двата сигнала след това бяха входени и в Народното събрание, и по-конкретно до парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика, срещу Сотир Стефанов Цацаров – главен прокурор на Република България, и Иван Гешев – зам.-главен прокурор на Република България, за тяхното отстраняване заради извършени престъпления от общ характер и действия, уронващи престижа на съдебната власт. Тепърва предстои развитие и по тези сигнали.

ГД “БОЕЦ”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.