Home » Авторски страници, политика

ДАБЧ отговори на писмо на български медии зад граница, изпратено през ноември 2017 г.

2018.02.07 Няма коментари
Spread the love

Днес на редакционния ни имейл се получи писмо от Държавната агенция за българите в чужбина, изпратено до началника на отдел “Приемна” на Министерски съвет, с копие до българските медии зад граница, изпратили на 14 ноември 2017 г. писмо до няколко български институции, между които и ДАБЧ, и препратено също и от Приемната на МС на ДАБЧ на 16 ноември 2017 г. След отговора от Министерство на културата на писмото на българските медии зад граница, който дойде на 31 януари 2018 г., днес, 7 февруари 2018 г., т.е. след почти три месеца, идва и отговор от Държавната агенция за българите в чужбина.

Благодарим все пак за този отговор на Агенцията, който е с обръщение до началника на отдел “Приемна” на МС Соня Божикова, но е изпратен и до авторите на писмото от м. ноември 2017 г. – издателя на EuroChicago.com Петър Стаматов (Чикаго, САЩ), издателя на в. „Български хоризонти“ Максим Божилов (Торонто, Канада), Светла Кьосева, главен редактор на сп. „Хемус“ (Унгария), Елица Ценова, редактор на Melange Bulgaren (Виена, Австрия), Александър Димитров, ГЛАС ПРЕС (Босилеград, Сърбия), Евилина Швидченко, редактор и водещ на ТВ предаване “На Буджакска вълна” (Кишинев, Молдова) и Мария Попова, главен редактор на в. „Обозрение плюс“ (Украйна).

Получения днес отговор на ДАБЧ е с изх. номер с дата 5 февруари 2018 г. и е подписан от председателя на ДАБЧ Петър Харалампиев. Неговото съдържание може да се види по-долу.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.