Home » Авторски страници

Университетски преподаватели и лекари до президента, премиера и председателя на НС

2018.02.07 5 коментара
Spread the love

Десетки професори, доценти, лекари и хора с други професии излязоха с Отворено писмо до българския президент Румен Радев, председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, премиера Бойко Борисов и до медиите, в което изразяват своята позиция във връзка с Истанбулската конвенция. В писмото се казва:

Навремето Хитлер бе посочил за главна своя идеология расата, Ленин и Сталин – класата, а сега Съветът на Европа се опитва да наложи избираеми социални параметри на половата идентичност, в разрез с традициите и културата на различните европейски общества. Родолюбието и придържането към националната история, религия и обичаи, ще бъде отъждествявано с национализъм. На създаването на традиционно семейство и деца ще се гледа като на отживелица.”

Следва целият текст.

ОТКРИТО ПИСМО

 

На вниманието на:

Президента на Република България г-н Румен Радев

Председателя на Народното Събрание г-жа Цвета Караянчева

Министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов

 

ОТНОСНО

КОНВЕНЦИЯТА НА СЪВЕТА НА ЕВРОПА ЗА ПРЕВЕНЦИЯ И БОРБА С НАСИЛИЕТО НАД ЖЕНИ И ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ, ДЕМОГРАФСКИЯТСРИВ И БЪДЕЩЕТО НА СЕМЕЙСТВАТА И ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ

 

Г-н Президент,

Г-жa Председател на Народното събрание,

Г-н Министър-председател,

       Мисли глобално, действай локално.

                          Рене Дюбо (1901-1982)

107 580 : 365 = 294

По данни на Световната здравна организация българите сме на първите места в света по смъртност от мозъчни инсулти, миокардни инфаркти и рак. По данни на Националния статистически институт от тези и други болести през 2016 г. са починали 107 580 българи – един голям български град. През същата година обаче са родени значително по-малко деца – 64 984. Като разделим 107 580 на 365, се получава 294 – толкова много хора умират всеки ден в България! А се раждат само 178 деца дневно. Това е най-тревожното национално явление, което депутати, правителство и президент трябва спешно и дългосрочно да решават, за да преодолеем демографския срив.

На фона на всичко това българското правителство, транслиберални интелектуалци, НПО и еврокомисари настояват да се ратифицира Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, наричана накратко Истанбулска конвенция (ИК). Изписана така, тя звучи доброжелателно, но зад това се прикрива джендър идеологията и нейните поведенчески стереотипи, чужди на фундаменталните ни морални, национални и християнски ценности.

Намесата в биологичната същност на растенията (ГМО – генномодифицирани организми) и на човека (СМО – социално модифицирани организми) достига опасни размери. Ратифицирането на ИК от Народното събрание може да деструктурира традиционната ценностна система на българския народ.  И отново ще демонстрира, че българските политици не могат да мислят глобално и действат локално, както ни съветваше професор Рене Дюбо.

Като българи, възпитани в традиционните консервативни ценности, като граждани, родители, лекари, учени и университетски преподаватели, категорично протестираме срещу онази част от ИК, която третира въпросите за социалната роля на пола (gender role) и половата идентификация (gender identity), различни от биологичните и стереотипните за дадено общество. Това представлява непредвидима опасност за настоящите и бъдещи поколения българи и за традиционните ценности на българското семейство и националното ни съзнание. Въпреки че български суперлиберални университетски преподаватели ни съветват, че това е „късното постмодерно общество“, в което ние трябва да свикваме да живеем.

Навремето Хитлер бе посочил за главна своя идеология расата, Ленин и Сталин – класата, а сега Съветът на Европа се опитва да наложи избираеми социални параметри на половата идентичност, в разрез с традициите и културата на различните европейски общества. Родолюбието и придържането към националната история, религия и обичаи, ще бъде отъждествявано с национализъм. На създаването на традиционно семейство и деца ще се гледа като на отживелица.

В учебните програми на училища и университети (ще) се дава път на чуждата и опасна за българското общество джендър идеология. Полагат се основите на отродяването и дебългаризацията, натрапват се чужди за обществото и нацията ни стереотипи на сексуално възпитание. Българското общество не желае  подобни нововъведения и такива няма да бъдат приети от мнозинството български граждани. Джендър идеологията е неприемлива  за нас, защото противоречи на традиционните ни семейни и християнски ценности, на същността  на Бог, Природа и Човек. Тази идеология взривява основополагащи  механизми на живота, с непредвидими последици. Категорично сме против насилието, но и категорично сме против  налагането на джендър идеологията и практики в България. Децата са нашето бъдеще. Трябва да ги пазим!

Г-н Президент,

Г-жa Председател на Народното събрание,

Г-н Министър-председател,

Джендър идеологията на СМО е вредна (не само) за България – „когато има грях, държавите рухват“.

 

Изпратено от:

 1. Д-р Тотко Найденов, специалист по социална медицина, член на БЛС, СБЖ, СБП, СБП-лекари и Съюза на офицерите от запаса
 2. Д-р Коста Костов, професор по белодробни болести, национален консултант, главен редактор на списание „INSPIRO” и председател на фондация „INSPIRO”, член на СБЖ и СБП
 3. Д-р Любомир Калудов, началник на хирургична клиника  в болница”Лайф хоспитал” Бургас – писател, публицист, фотограф и археолог.
 4. Д-р Георги Чалдъков, професор по клетъчна биология (в медицински университети в Япония, Сърбия, Италия), член на Международната академия на сърдечносъдови науки
 5. Д-р Никола Тодоров, интернист, нефролог, МБАЛ-Асеновград, писател, краевед, редактор
 6. Д-р Илия Петров Пеев, професор, психолог, капитан I ранг о.р., Варна
 7. Д-р Веселин Джендов, хирург, УМБАЛ-Бургас
 8. Д-р Искрен Коцев, професор, Клиника по гастроентерология и хепатология, Университетска болница „Света Марина“, Варна
 9. Д-р Чавдар Славов, професор, уролог и андролог, член-кореспондент на БАН, София
 10. Д-р Тодор Попов, професор, алерголог, национален консултант, София
 11. Д-р Петър Генев, доцент, Катедра по обща и клинична патология, Медицински университет, Варна
 12. Д-р Мария Желязкова, доцент, Катедра по фармакология, Медицински университет, Варна
 13. Д-р Валентин Мутафчиев, професор, ортодонт, член на СБП
 14. Д-р Мария Стайкова, невроимунолог, Австралийски Национален Университет, Канбера,  Австралия
 15. Д-р Магдалена Панайотова, УМБАЛ, Бургас
 16. Д-р Станислав Янев, фармаколог, токсиколог, Институт по невробиология, БАН, София
 17. Д-р Христо Хаджи-Вълчанов, лекар интернист и имунолог
 18. Инж. Мария Динкова-Петкова, Пловдив
 19. Д-р Невин Садъкова, общопрактикуващ лекар, Момчилград
 20. Д-р Иван Казмин, Началник, Ревматологично отделение, УМБАЛ, Бургас
 21. Фоти Фотев, художник, Бургас, член на Международната организация за пластични изкуства АИАП към ЮНЕСКО
 22. Д-р Румен Бошнаков, София
 23. Д-р Румен Тихолов, пулмолог, МБАЛ „Св. Иван Рилски”, Козлодуй ЕООД
 24. Д-р Милен Митев, общопрактикуващ лекар, София
 25. Д-р Иван Сираков, гастроентеролог, Болница „Тракия”, Стара Загора
 26. Д-р Божин Камаринчев, вирусолог, София
 27. Д-р Ирина Попова, акушер-гинеколог, София
 28. Д-р Антония Кишева, кардиолог, Катедра по вътрешни болести, Медицински университет, Варна
 29. Д-р Антоанета Чалдъкова, зъболекар, Варна
 30. Д-р Стаменка Христова-Георгиева, специализант по нервни болести, Катедра по неврология и невронаука, Медицински университет, Варна
 31. Димо Зънзов, член на УС на фондация „INSPIRO”, София
 32. Досьо Досев, актьор, София-Бургас-Созапол
 33. Камен Гавазов, боцман, Бургас
 34. Д-р Даниела Николова, доцент по вирусология, Катедра по инфекциозни болести, тропически болести и епидемиология, Медицински университет, Варна
 35. Д-р Пламен Яковлев, интернист, алерголог, имунопатолог, Стара Загора
 36. Д-р Георги Попов, хирург, гр. Шумен
 37. Неда Антонова, писател
 38. Д-р Вълчо Друмев, Варна
 39. Д-р Деяна Станева, невролог, Аджъбадем Сити клиник, Варна
 40. Галина Петкова, икономист, Варна
 41. Д-р Веселина Парашкевова, Варна
 42. Инж. Мариан Маринов, Варна
 43. Д-р Георги Янков, гастроентеролог, Варна
 44. Д-р Каля Коева, акушер-гинеколог, Варна

 

5 коментара »

 • Анна Недева said:

  Здравейте! Мисля, че би било от голяма полза, ако под това открито писмо започне подписка в подкрепа на горе написаното. Нека да се види по този начин ясно, колко много Българи подкрепят изразеното в писмото становище на водещи специалисти.

 • П.Петров said:

  Интересно как грамотни хора превърнаха борбата с насилието срещу жените в джендър идеология без да я има. От къде на къде “измислените джендъри” увеличиха смъртноста в България. И то от специалисти вярващи в “джендър привидения”. Какво по добро за едно семейство от мирния живот в него. Какво по добро от края на продажбата на жени с насилие. Какво по добро от сигурноста на семейството.

  Същите тези “протестиращи” съвсем не се вълнуват, когато за много години същите “откриватели на джендър идеологията” накараха над милион българи да учат на стари години чужди езици, да работят работи които никой не иска, да ги наричат в България презрително избегалци и да правят деца които никога няма да бъдат българи като порастнат.

  Някога българите ходеха в чужбина и се връщаха и внасяха всичко добро каквото са научили. Моя дядо бе завършил в Германия се ожени в Лаго ди Комо в Италия, но се връща в България и е директор на гимназията в Свищов. Един дворец направен с пари на български емигранти. Сега нашия род е пръснат в много други страни, защото не чакат да напреднат в професията си като им заповядат да подписват протести за несъществуващи “джендъри”. Нещо като някогашните измислени “врагове на народа”, “предатели”, “фашисти”. Следващата стъпка е “бдящите” да организират агитки и хорово да викат “смърт на джендърите”.

 • има две българии said:

  Едната е на тези, които са подписали тези измишльотини, които са раздухани за да няма дебат за същественото – мизерията на 80% от втората България,която умира от задлъжнялост и липса на средства за лечение и превенция.Всеки ден по няколко човека слагат край на живота си и хич не им е до някакви си имагинерни плашила в имагинерно “бъдеще”,защото за тях не съществува бъдеще.

 • П. Петров said:

  С 36 лекари тръгнали да гонят джендъри фантоми явно смъртноста в България ще стигне рекордно ниво.

 • Mariana said:

  Отвореното писмо е подкрепено по-късно от още 30 души, освен първаначално подписалите го 45.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.