Home » Авторски страници

СГП отказа да образува досъдебно производство срещу Бойко Борисов

2017.12.22 Няма коментари
Spread the love

Софийска градска прокуратура отказа да образува досъдебно производство срещу премиера Бойко Борисов, по отправени сигнали до прокуратурата от партия “Възраждане”, Гражданско движение “БОЕЦ” и парламентарната група на БСП. Според изпратените сигнали, в качеството му на министър-председател, г-н Борисов е знаел за извършени престъпления от народни представители, но е укрил тази информация от институциите и не е сезирал компетентните органи.

Постановлението за отказ от образуване на досъдебно производство е с дата 18 декември 2017 г. и е издадено от Ст. Моневски, прокурор при Софийска градска прокуратура. Аргументите на прокурора за отказа да образува досъдебно производство читателите могат да видят в приложеното по-долу факсимиле и… да си направят изводите сами.


.

Досега може би само Асоциацията на свободното слово “Анна Политковская” е успяла да осъди г-н Борисов като премиер (вж. тук). Това се случи през 2012 г., при негов предишен мандат. Делото бе заведено по жалба от правозащитната организация след мълчалив отказ на министър-председателя да предостави по Закона за достъп до обществена информация документи, удостоверяващи как ще се получи 18-кратното поскъпване цената на електрическата енергия в България, ако не се построи АЕЦ “Белене”. 

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.