Home » Jokes, Авторски страници

ПреЦедателството :)

2017.12.22 Няма коментари
Spread the love

Карикатура: Христо Комарницки, в. “Сега”

Ден първи. Баце посреща всички на входа на ЕнДеКа-то, целува Ангела и австрийския премиер, когото взема за жена, понеже е млад и красив. Никой не се спъва на плочките, които се движат, и Лилета отдъхва облекчена.

Макрон е изненадан, че чистачките ни не знаят френски, понеже у нас “всички парле ву франсе”, но си го обяснява с приемането на бежанци, които още не са го научили.

Ден втори. Екранът, който свалиха от фреската на стената в ЕнДеКа-то, е закачен на щорите – и когато някой влезе, се движи с тях, което разбужда заспалите на речта на Цецка Цачева делегати. Дани Кирилов ги запознава с успехите на нашата съдебна реформа, като всички се чудят коя е тази институция “Ъ-ъъъъ”, която се споменава многократно.

Беновска е приготвила един ТИР с ябълки, но не й разрешават да го вкара по новите плочки до ЕнДеКа-то, за да не се начупят. Тя наема симпатизантитИ на “Атака” да й ги пренесат до входа, което подлудява главния секретар, който ги взима за борчета-протестъри 🙂

Ден трети. Всички се качват на “Секвоите”, докарани от Смолян и Благоевград, и запрашват към Рилския манастир, където Лилета иска да направи в двора нестинарски танци, но Светият синод е забранил. Гостите се събуват на входа на манастира, по инструкциите от сайта на преЦедателството. Лилета хуква до гр. Рила за пантофи.

Ден четвърти. В “Маринела”-та са приготвили за закуска палачинки със сладко от японски вишни. Гостите са изненадани и очаровани, понеже е всеизвестно, че японските вишни не дават плод. На гостите е забранено да си отварят прозорците вечер, защото мъглата (мръсният въздух) може да съсипе прическите им.

Ден пети. Бойко решава да се похвали със санирането и води гостите в Благоевград. Там обаче срещат тризначките, които крещят срещу Бойко, че са разочаровани от ГЕРБ. Полицията ги прибира бързо, а на гостите се обяснява, че това е пърформанс.

Ден шести. Лекция на н. прев. Бойко Борисов за бъдещото развитие на ЕС, Западните Балкани, Русия, Израел и Палестина, Северна и Южна Корея, и за конфликта между Горно и Долно Уйно. Резонанс от Ахмед Доган след обеда за по-добро храносмилане.

Ден седми. Пристига Ердоган по покана на Борисов, за да го помири с ЕС. Ердоган отново декларира границите на сърцето си, а Валери избухва, че Баце пак е саботирал коалицията. Изнасят вицето бързо, да крещи във Фейсбук.

Ден осми. Пристига Тереза Мей, за продължаване на преговорите за Брекзит. Волен я дърпа настрана и я пита на руски как е успял референдумът за Брекзит. Тя само го гледа и се усмихва, като си мисли, че е някакъв журналист.

Ден девети. “Стари, необразовани селяни”, които протестират още от ден първи, се опитват да пробият барикадите, направени от пластмасови маси, камионите на Цецоу за подслушванията и черните огради на Орешарски, но биват разгонвани от полицията и армията, на която агент Иван, пардон Каракачанов, е намерил някаква работа.

 

Стела Николова

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.