Home » Авторски страници

Премиера в София на “50 места от българската история отвъд България”

2017.06.19 Няма коментари
Spread the love

Днес, 19 юни 2017 г., от 19 ч. местно време, в Sofia Life Club в българската столица, ще се състои представяне на книгата “50 места от българската история отвъд България”. Това е първо по рода си издание на българския пазар, което изпраща читателя на вълнуващо пътешествие из значими за родния летопис обекти, намиращи се извън съвременните граници на страната.

 

50

 

Автори на книгата са Светослав Марков и Теодор Борисов. Тя се издава от сдружение “Българска история” с подкрепата на фондация “Българска памет”. В Sofia live club (в подлеза на НДК), посетителите ще имат възможност да се срещнат на по чаша вино с авторите, издателите и партньорите на проекта. Входът е свободен.

От тази книга може да се научи за един от от най-големите барелефи на Ботев, намиращ се в столицата на Молдова Кишинев. Или пък за извисяващата се в Рим статуя на Иван Вазов. Да се узнае и мястото, където е отсядал Димитър Димов – на метри от световноизвестния музей „Прадо“ в Мадрид. Страниците на книгата пренасят читателя и край живописното езеро Комо в къщата, в която последен пристан е намерил Пенчо Славейков. Или в изящен дворец в Словакия, превърнал се в последно убежище на един прокуден цар.

Читателят може да стигне и до далечна Нигерия, на 7 000 километра от България, където да откри точно копие на Двореца на културата и спорта във Варна, проектирано от български архитекти. Междувременно пък може да се отбие и до „Градината на българския народ“ в Израел, както и до десетки други обекти, част от българското минало.

Фейсбук страница на събитието – ТУК

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.