Home » Авторски страници, българи зад граница

Радост Даскалова: Бързи новини

2017.06.19 Няма коментари
Spread the love
Снимка на заподозрения за снощния инцидент пред джамия в Лондон

Снимка на заподозрения за снощния инцидент пред джамия в Лондон

Късно снощи бял микробус се е врязал в коленичилите по тротоара за рамаданска молитва мюсюлмани, пред джамията във Финсбъри парк, Лондон. Резултатът е един убит и десетина ранени. Инцидентът се третира като терористична атака. Британските мюсюлмани осъдиха случилото се и особено са възмутени от виковете на шофьора на микробуса: “Ще избия всички мюсюлмани!“. Прав беше кметът на Лондон, Садик Хан, да твърди, че тероризмът е неотделима част от живота в големите градове. Всъщност, един от физическите закони гласи: „Всяко действие има еднакво по сила и обратно по посока противодействие.“

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Партията на Макрон победи на втория тур за парламент, с далеч по-малко мнозинство от очакваното. Противничката на Макрон – Марин льо Пен, обаче, също ще присъства в новия парламент, което ще даде един доста интересен развой на парламентарния живот на Франция. Силната опозиция винаги е била индикация за наличието на демокрация.

images

Приключи проверката на изгорелия блок в Северен Кенсингтън, Лондон. Обявени са 58 жертви. Вината за пожара се прехвърля като горещ картоф от институция на институция, но конкретен виновник не е посочен, с изключение на пожароопасната облицовка на блока. И никой не говори за вината на фактическия подпалвач – човекът с избухналия хладилник, който тихомълком си е грабнал багажа и избягал, като е оставил останалите обитатели да горят. Ако аз си подпаля къщата поне ще се опитам да я изгася, ще алармирам съседите, ще викам пожарна, но няма да избягам и гледам отстрани как съседите ми се пържат.

CORBYN2-1024x663
Корбин – ръководителят на Лейбъристката партия в Обединеното кралство, която се представи добре на изборите от 8 юни, е заявил, че пострадалите от пожара в Кенсингтън трябва да бъдат настанени в празните, луксозни имоти, принадлежащи на богати хора от цял свят, в същия район. Подобни експроприации на имущество не са по сърцето на британците и исканията на Корбин бяха осъдени от мнозинството британци, дълбоко привързани към частната собственост. „Корбин показа истинския си цвят“ – реагираха те, разтревожени за собствената си частна собственост и закупените с многогодишен, къртовски труд имоти.

 

Радост Даскалова,

Великобритания

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.