Home » Авторски страници, българи зад граница

Чествания на Левски в Чикаго. Седма училищна олимпиада и поклонения

2017.02.14 Няма коментари
Spread the love

Българо-американски център за културно наследство организира в Чикаго на 19 февруари т.г., от 14.00 до 17 ч., Седма училищна Олимпида за Васил Левски ‘2017. Събитието се организира с подкрепата на Генералното консулство на Р. България в Чикаго, Държавната агенция за българите в чужбина и Националният музий “Васил Левски” – Карлово. В Олимпидата ще участват българските училища “Джон Атанасов”, “Св. Иван Рилски Чудотворец”, “Патиланско царство”, “Слънчогледи”, “Нов живот”, БУЦ “Знание”. Програмата включва традиционната викторина “Какво знаем за живота на Левски?”, рецитал, танци, песни и за първи път – спортни игри.

unnamed

В чест на Апостола на българската свобода се организират и други събития в Чикаго. На 18 февруари 2017 г., както вече съобщихме (вж. тук), ще има поклонение пред паметника на Васил Левски, намиращ се пред църквата “Св. Иван Рилски”. Преди това в “Св. Иван Рилски” ще има и панихида за Левски. А на 19 февруари ще има поклонение пред паметната плоча на Апостола в църквата “Света София”. Тези поклонения се организират от българското Генерално консулство, заедно с българските църкви “Св. Иван Рилски” и “Св. София”, МК “Хайдути”, МПО “Пирин” и българските медии в града.

unnamed1

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.