Home » Авторски страници, българи зад граница

Панихида за Васил Левски в Чикаго

2017.02.04 Няма коментари
Spread the love

На 18 февруари т.г. (събота, Тодорова задушница), от 11 часа, в църквата “Св. Иван Рилски” в Чикаго ще се отслужи панихида за Васил Левски, информира свещеникът на храма отец Димитър. По-късно, от 12.30 ч. Апостолът на българската свобода ще бъде почетен и с поднасяне на венци и цветя пред неговия паметник, който се намира до храма. 

Всички сънародници, които биха искали да почетат паметта на Апостола и да участват във възпоменателните събития, организирани в храма “Св. Иван Рилски” и пред паметника на Левски, са добре дошли.

16521966_10208334370663205_1206906112_n

Тази година се навършват 144 години, откакто обещалият се на Отечеството Васил Иванов Кунчев – Левски е осъден на смърт и обесен в едно тогава провинциално градче в Османската империя, което няколко години по-късно става столица на Третата българска държава. А покрайнините на града, където е било издигнато бесилото, стават после, може би неслучайно, сърцето на тази столица.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.