Home » Избрано, история, политика

Бившият архивен шеф Марин Караиванов за голямото оплячкосване на държавата

2016.12.11 Няма коментари
Spread the love

БКП и ДС номенклатурна банда е оплячкосала държавно, общинско и кооперативно имущество и финансови активи за над 200 милиарда долара

.

Интервю на Тодорка Николова с Марин Караиванов, БЛИЦ

Снимка: Lovechmedia.com

Снимка: Lovechmedia.com

Бившият директор на Държавен архив Хасково – Марин Караиванов, вдъхновен от последните събития на политическия фронт, пожела да говорим с цифри и факти за хищната морда на байганьовския преход, но със силата на документите. Благодарение на собствената си прозорливост, Караиванов е успял да съхрани близо един камион архивни документи, за които е имало нареждане да бъдат унищожени в екарисажа.

Вместо в огъня, той е откарал папките в дома си в близко до Хасково село. Защото е бил убеден, че един ден те ще му потрябват, за да може да се изправи срещу лицемерието на определени хора. И този момент настъпи, категоричен е Марин Караиванов.

– Г-н Караиванов, казвате, че моментът е дошъл. Кой момент?

– Да покажем скритата същност на популярни хора.

– И с кого ще започнем?

– Например с Костадин Чакъров, който навремето беше интимният политдушеприказчик, тоест политсъветник на Тодор Живков и на маниакално културтрегерската му щерка Людмила Живкова. Същият този човек най-безцеремонно заявява в едно свое интервю: „Пари и Власт, Власт и Пари, това е същността на БКП-БСП, приоритетно обсебила раздържавяването на целия банков, индустриален и аграрен потенциал на българската държава. Основната причина за тази моя констатация е затуй, защото цялата икономическа, технологична, пазарна и стопанска информация беше акумулирана преди всичко в кадрите на БКП-БСП”.

Това красноречиво изказване на Тодор-Живковия кадър хвърля обилна светлина върху политико-икономическата ситуация в България. И анотацията е точна, защото самият Чакъров е част от тази пасмина. Питам се защо не говори за фантасмагоричната „масова приватизация” на иначе безкористния комсомолец Жан Виденов и за спекулативната „касова приватизация” на користолюбивия псевдоседесар Иван Костов? Нали те направиха онези тайфи от ВИП бесепари и седесари несъизмеримо богати, сиреч – олигархични капиталисти?!…

– Това отдавна е известно на българите. Вие кажете какво друго крият архивите за прословутия ни преход?

– Ще извадя на показ една стенограма на служебния премиер през 1994-95 година – Ренета Инджова, която казва: „Ние се опитахме сами себе си да излъжем, че уж сме осъществили някакъв преход към свободна пазарна икономика, тъй като икономическата власт всъщност премина в субекти, които имаха водещи позиции и преди десети ноември 1989 година. А това без абсолютно никакво изключение беше вездесъщата номенклатура на бившата вече Партия-Държава БКП, тарикатски преименувала се в БСП!”. В този аспект ще цитирам и бившия външен министър на Република Чехия Карел Шварценберг: „Комунистите ли? Продължавам да им се възхищавам!

Най-удивителното е, че тези господа-другари, които толкова години водиха словесни и всякакви други битки срещу капитализма, се почувстваха като риби във вода именно в условията на капиталистическата икономическа система. В Чехия, България, Русия и балтийските държави те наистина натрупаха огромни богатства. Агентите на бившите комунистически тайни служби, които притежаваха необходимата секретна информация, и функционерите от върховете на Маркс-Ленинските йерархии изведнъж станаха най-успешните капиталисти, станаха милионери и милиардери!”. В контекста на това знаменателно изказване е пределно ясна целесъобразността на определен кръг от хора. Нека си отговорим на въпроса: в чия изгода в последните години на Тодор-Живковия режим

от около 700 фирми на Държавна сигурност бяха източени 105 милиарда долара от Държавния бюджет…

– Така ли се родиха олигарсите?

– Разбира се! Ето защо съвсем не е за чудене как повече от десет хиляди български милиардери и милионери притежават лични самолети и хеликоптери, карат лимузини за по над половин милион евро, плуват с яхти на парична стойност над 10 милиона евро, хайлайфно се емчат из екзотичните Малдиви, наемайки за частно ползване цели острови. И знаеш ли защо? За да не бъдат, пази Боже, обезпокоявани от простосмъртните си събратя – бедните българи. Разбира се, между тези перфектни хищници са и ония сто и трима фаворити на партком-ВИП-персоната Андрей Луканов, който в качеството си на български премиер в периода февруари-септември 1990 г. връчи на всеки един от тях по едно от сто и трите луксозни куфарчета.

– Какво казват документите? По колко пари е имало във всяко едно от тези куфарчета, които между впрочем много хора отричат?

– Всяко едно от тези куфарчета благодатно скатаваше цифром и словом кръглата парична сума от по сто милиона лева! За това имам точни доказателства, които станаха причина да убият баща ми като куче. Той носеше бележките за тези раздадени пари в джоба си, които след убийството му изчезнаха. Впрочем според официалните данни мафиотският кръстник Луканов щедро e раздал на около 300 ВИП персони партийна и държавна конвертируема

валута за над тридесет милиарда долара

Те е трябвало да трансформират вече девалвиралата политхегемония в недосегаема за простосмъртните труженици икономическа власт. Тъй че по-горе цитираната на привилегированата орда BG мултибогаташи никак не е преувеличена. Представете си за какво става въпрос, ако въпросните фамозни куфарчета са били поне няколко хиляди на брой! А нима има поне едно основание да се съмняваме, че не са били толкова, а дори и повече?! Именно поради това през 1991 г. спешно и тихомълком бе закрито Министерството на външноикономическите връзки и още по-спешно тайно бяха приватизирани повече от 800 български фирми в чужбина, барабар с техните капитали, активи и квалифициран персонал.

– Подсказват ли документите, които притежавате, колко са забогателите от прехода?

– Достоверни финансови сводки на няколко български икономисти показват, че в България истинските милиардери и мултимилионери на прехода са около шест хиляди. Ако не се вземат предвид най-вече онези, имащи акумулирани в пасив почти невъзвръщаеми финансови задължения. Когато през 1990 г. ВИП финансовият полит-кримикомбинатор Луканов беше български премиер, изчезнаха яко дим над 8 милиарда долара от Валутния държавен резерв, които май че наужким нито едно правителство по време на прехода така и не установи къде са! Обаче несъмнено именно такива колосални финансови далавери сътвориха непоклатимият финансов фундамент, връз който гнусно издевателски се изрепчи байганьовската олигархическа плутомутрокрация от хищно увълчени, върло бандитизирани BG капиталисти! От провежданата повече от 25 години приватизация в държавната хазна кажи-речи уж се акумулираха 7 милиарда и 400 000 лева.

– Какво ще рече това?

– Някои мастити финансисти предполагат, че тези приходи несъмнено са били минимум 60 милиарда лева, а максимум – над 100 милиарда лева! Тъй че кой знае в чии ли бездънно-олигархични джобове безследно изчезнаха паричните приходи от тоталната приватизация?! И абсолютно никой от управляващите политпроститутки, изреждащи се на властовия конвейер, не си помръдна и малкия пръст, за да разнищи този наистина съдбовен за страната тъй щекотлив финансов казус!

Всъщност БКП номенклатурната банда безпрепятствено скорострелно се превърна в просперираща, хардкапиталистическа формация и нейните арогантно-олигархични фатмаци, които десетилетия наред с фанатичен хъс се кълняха в комунистическите идеали, анатемосвайки всеки ден капитализма, изведнъж крепко го прегърнаха или с една дума: кефски живот, кеф битие върху златно биде! Извършено бе чудовищно, мерзко оплячкосване на държавното, общинското и кооперативното имущество и финансови активи в размер на повече от 200 милиарда долара. Този ултрабандитски зулум бе наречен евфемистично „приватизация”!

Умишлено бяха фалирани хиляди държавни предприятия, банки, финансови къщи и фирми, някои от които по същество кухи пирамиди, и пищно разцъфнаха сякаш от нищото над четири хиляди кредитни милионери!

По това време ни наредиха да унищожаваме досиетата на определени хора

Нарочно и тотално бяха унищожени част от досиетата на ДС, МВР и МНО, а също така и стотици тонове документи от архивните фондове на БКП, ДКМС, БЗНС, ОФ и на държавните банки: Булбанк, Балканбанк, Минералбанк, Стопанска банка, ТБ ”Биохим” и тъй нататък. В тия своеобразни архивни аутодафета активно участваха и стотина експерти-архивисти от специализираните структури на ГУА при МС. Официално афишираният политически плурализъм съвсем не попречи, а напротив – съдейства

85% от българските политици да бъдат бивши сътрудници на ДС и КГБ!

В България една кохорта от предишни номенклатурни партком дейци или техни родственици и приятелски кръгове държат националния капитал! А вече като частни работодатели продължават да експлоатират зверски мравуняка от съвършено скапаните, абсолютно ошашавени, полугладни тълпи на наемния труд. Ако някой наистина си въобразява, че перфектният отстрел на такива изявени български перестроечни мафиоти като Андрей Луканов, Николай Колев, Илия Павлов, Емил Кюлев, Милчо Бонев (Бай Миле) и Стоил Славов не са извършени с „братското съдействие” на мафиотизираните, свръхокати руски тайни служби, значи е нещо повече от лапнишаран! Явно в един щекотлив момент поведението на петимата перестроечни бизнесмени, пък и особено на скандално нашумелият военен прокурор Николай Колев, се е оказало твърде нелицеприятно за някакви специфично руски икономически и стратегически интереси…

– Защо намесвате руските икономически и стратегически интереси? Знаете, че русофилите в България са много и ще започнат да ви плюят?

– Това, което казвам, е документирано. Може да се докаже, че предимно руските олигархично-икономически мастодонти повсеместно и неразривно са обсебили редица структурообразуващи за българската национална сигурност специфични сектори на икономиката. Независимо от това, че все още някои нашенски олигарси се котират и перчат с български наименования…

Ала нека съвсем мимоходом да се върнем към онази мутренска, демагогска увертюра на кьорсокак-бутафорната българска перестройка. Твърде многозначително е, че десет месеца преди изритването му от власт, в поредната докладна записка до Политбюро, озаглавена „За ролята на новия политически елит в условията на преход към демокрация”, Тодор Живков доста откровено набелязва ресурсите на предстоящото байганьовско преустройство.

Той дори цитира имената на бъдещия политически и бизнесменски хайлайф!

В прав текст Правешкият неподражаем хамелеон апелира към незабавно преминаване към пазарна икономика или с една дума: кестерме напред към капитализъм! Тъй че кадровото му шкартиране впоследствие явно се дължи на субективната Горбачова антипатия лично към неговата особа, а не на кардинални, принципни политкатаклизми. Още повече, че на 09.11.1989 г. Живков свика една сензационна пресконференция, където буквално сащиса журналистическата гилдия, изричайки свръхдисидентстката си теза с фразата: „Абе, другарки и другари, социализЪмът, уви, се оказа едно недоносче!”…

– Това е един ден преди промяната!…

– Да, точно така. На другия, менте исторически ден – 10 ноември, се състоя един наистина образцово спретнат от агентурчиците на съветските КГБ и ГРУ Луканов и Младенов пленумен пуч в ЦК на БКП. Така необратимо беше камбичнат Тодор Живков. Но той го прозря много преди това. Дори предвиди и раждането на онази ДС генералска фаланга, която продължава и днес да функционира в изрядно, конспиративно задкулисие.

ДС генералитетът бабува при пръкването на финансово-силовите групировки Съюз на бившите барети „Спартак”, ВИС, СИК, МУЛТИГРУП и пр., както и на сюрия икономически мастодонти от рода на АКБ-Форес и на още един рояк фамозни, супербандитски тайфи, престъпно съпричастни и в тоталното източване на банковата система. Особено през финансово катастрофалните за простосмъртните българи 1996-97 г. и в перфидната афера с КТБ през 2014-15 г. Междувременно не се чу ни звук, ни стон, когато от страната някак безшумно скорострелно и напълно безпрепятствено

се изнесоха зад граница в бездънни офшорни сметки над 20 милиарда евро!

– И кой ги изнесе?

– Безогледно разбогатели думбази, които просперираха от тузарски богати дембели във ВИП хайлайфни плутократи. А над 75% от българите буквално социално бедстват, запокитени до пределния екзистенц минимум! Затуй пък олигархичните шайки от феодализирани катили и абсолютно социалнозависимите от тях политгювендии и корумпираните магистрати и полицейски шефове, безметежно-тарикатски си гоят тлъсто охранените задници. „Олигарсите са пристрастени към държавните пари!” – публично взе, че се изцепи шушумигата президент Росен Плевнелиев – и какво от туй?! Нали и той самият е неразделен персонаж от глутницата на същата олигархична порода?!…

Eдновремешната комсомолска байрактарка Станка Шопова – председател на ДКМС в периода 1981-1989 г., е била емблематична любимка на Тато за сексзабавления. Но, за разлика от другата му изгора – нимфоманката Дража Вълчева, която понастоящем смирено си наляга парцалите с 300 лева пенсия, оправната Станка е една от досущ най-проспериращите бизнес дами в България. Бившата комсомолска байрактарка предвидливо и целесъобразно успя яко да бетонира местността Камчийски пясъци, която ужким бе някаква си законосъобразно афиф защитена територия, но съдът – познайте защо! – отмени въпросния забранителен статут. Всъщност едва ли е особен прецедент фактът, че с изключение на изчанчено интелигентният сноб Филип Димитров, всички останали BG премиери през отминалия 25-годишен преход са били щатни агенти на комунистическите спецслужби или пък на други, не особено известни, дискретни структури.

А тук вече архивите са категорични:

Андрей Луканов – РУМНО и ГРУ, Димитър Попов – ДС, Любен Беров – ДС, Жан Виденов – ДС, Иван Костов – ГРУ. Маститата царствена особа Симеон Сакскобургготски е сътрудник на ДС и КГБ, Пламен Орешарски –спецкреатура в ДС агентурата. И т.н., и т.н… Именно горецитираните антисоциални правителства башибозушки окончателно разкатаха мамицата на BG индустрията чрез системно, умишлено провежданата тотална, бандитизирана приватизация. За обикновените генерации от простосмъртни български граждани практически остават само две реални възможности: несретна емиграция или унизително, мизерно вегетиране в мафиотизираната българска менте държава.

– С какво ще свършим нашия разговор?

– Несъмнено българската „перестройка” по своята практическа същност се оказа един злостен, професионално проведен пладнешки обир на поголовно оплячкосаното българско население! От социална гледна точка, дори зулумите на някогашните кръвожадни османски нашественици и еничаро-кърджалийските рецидиви буквално бледнеят пред хищническия, зверски хайдутлук, който веднага подир 1989 г. алчните орди от новоизлюпените олигархични капиталисти сътвориха с алчна стръв в свирепо опосканата икономически до кокал българска държавица. А туй, че България проформа е член на НАТО и на ЕС, по същество няма абсолютно никаква социална стойност!…

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.