Home » Авторски страници, политика

Ще поискаме ли задължителни тестове за политици и управляващи?

2016.10.09 Няма коментари
Spread the love

Изгледайте двата кратки видеоклипа на “Нова телевизия” по-долу:

Митьо Пищова на тест за интелигентност: Изкарвал съм 100, сега искам 120

Кандидатите за президент Димитър Маринов – Митьо Пищова и Румен Гълъбинов с резултат 90 на теста за интелигентност на „Менса”:

И сега, уважаеми читатели, след видеоклиповете и след като знаете имената на всички други кандидати в президентската надпревара, включително и избора на Бойко Борисов и ГЕРБ за кандидат-президент на страната от тази партия, се обръщаме към Вас със следния въпрос:

Смятате ли, че кандидатите за Президенството и за Парламента трябва задължително да преминат през тестове за интелигентност и психическа адекватност и устойчивост? Смятате ли, че е добре да знаем повече за хората, които избираме да ръководят Родината?

По тази тема вече сме писали в “Рецепти за България” (линк1, линк2)

Даже вече съществува партия, която прие и записа в програмата си нашето предложение за тестове и за “избори чрез жребий” – БСДД (линк).

Не е ли дошло време за референдум с въпрос:

“Съгласни ли сте политици и управляващи да бъдат тествани преди избори и встъпване в длъжност?”

Политиците (от статуквото) разбираемо ще са против. Защото сега на фона на Пищова, Петното и прочие кандидати, посочените от партийните централи изглеждат по-малко скандални. Но на какво мнение са останалите политици, обявили се за борци срещу статуквото? А на какво мнение е народът? Не е ли е дошло време да чуем гласа му по този жизнено важен за страната ни въпрос?

Ако смятате, че е дошло време да ни управляват хора интелигентни и без зависимости, то харесайте тази статия и я разпространете. Ако бъде харесана над 10 000 пъти, то си заслужава да се захванем с иницииране на референдум. В противен случай ще гледаме подобен сеир от телевизора и следващите 25 години.

eurochicago_ss075

Кандидатите в президентската надпревара. Колаж: Сlubz.bg

псд

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.