Home » Авторски страници, българи зад граница, политика

Изборната бюлетина на кмета на Босилеград отхвърлена от РИК в Р. Сърбия

2016.04.13 Няма коментари
Spread the love
Кметът на Босилеград Владимир Захариев. Снимка: Мonitor.bg

Кметът на Босилеград Владимир Захариев. Снимка: Мonitor.bg

Републиканската избирателна комисия (РИК) на Р. Сърбия отхвърли вчера единодушно и окончателно избирателната бюлетина „Това сме ние, природно движение – Владимир Захариев“, заради 3 957 декларации заверени с фалшив печат.

Според председателя на РИК Деян Джорджевич, след прегледа на изборните материали е констатирано, че бюлетината на Владимир Захариев има най-много 7 061 валидни декларации на граждани, които подкрепят кандидатурата му (от необходимите 10 000), и че поради това тази избирателна бюлетина не изпълнява условията да бъде обявена.

Нека да припомним, че Владимир Захариев към момента е кмет на Босилеград и председател на Националния съвет на българското национално малцинство в Сърбия. Заради неуспешното си управление той бе подложен на унищожителна критика от българските организации и опозицията в Босилеград. Опитите да предотврати приватизацията на важни икономически обекти в Босилеград изостри политическата обстановка в града и срина рейтинга му. Миналата есен той регистрира малцинствена партия и освен на местните, се опита да се кандидатира и на републиканските избори, вероятно с цел да си осигури имунитет от наказателна отговорност.

След посещението на вицепремиера на Сърбия г-жа Зорана Михайлович на 8 април в Босилеград и провокативното и дръзко поведение на Захариев по този повод, от изказването на г-жа Михайлович стана ясно, че Захариев е загубил доверието не само на гражданите на Босилеград, но и на Правителството на Сърбия.

Предвид обстоятелствата, при които се провеждат изборите, повечето местни опозиционни партии се отказаха от участие в тях, поради липса на условия за провеждане на демократични и свободни избори.

 

КИЦ „Босилеград“

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.