Home » Избрано

XII световна среща на българските медии ще бъде в Прага

2016.03.15 Няма коментари
Spread the love

Дванадесетата световна среща на българските медии ще се състои от 17 до 21 май в чешката столица Прага. Темата тази година е “Медиите и гражданските каузи”, обяви на пресконференция в понеделник генералният директор на БТА Максим Минчев.

.
Sanders013 Българската телеграфна агенция и Асоциацията на българските медии по света организират поредното издание на форума, събиращ ежегодно журналисти от България и света.

След три есенни издания събитието се връща отново в традиционното си време – през пролетта, в навечерието на 24 май, отбеляза Минчев. За избора на място тази година, той посочи, че традиционно Чехия е една от близките на България страни, там имаме официално признато българско малцинство, силни медии и културен институт.

Специален гост на форума ще бъде кметът на София Йорданка Фандъкова, която със своята колежка от Прага Адриана Кърначова ще открият световната среща. Сред участниците ще бъде и един от най-добрите чешки журналисти от български произход Веселин Вачков.

Дневният ред на срещата ще включва дискусии по проблемите на българските медии зад граница, както и културна и бизнес тематика от национално значение. Предвиден е специален тематичен панел за обсъждане на тенденциите в развитието на регионите у нас. Акцент в програмата на форума ще бъдат българо-чешките отношения и сътрудничеството между двете държави.

В събитието традиционно участват над 150 български журналисти от страната и света: около 40 представители на вестници, списания, новинарски и информационни сайтове, радиа и телевизии от над 20 държави, както и колеги от национални медии.

Световните срещи на българските медии са професионален форум, чиято цел е комуникация, изграждане на мрежа и установяване на взаимоотношения на сътрудничество между български журналисти от цял свят.

По традиция Световните срещи на българските медии събират собственици, главни редактори, генерални и изпълнителни директори и журналисти от най-значимите български медии у нас и по света. В тях участват също държавници, политици, дипломати, представители на бизнеса, интелектуалци, медийни експерти, значими обществени фигури. Проведените от 2005 г. единадесет срещи /София, Чикаго, Рим, Мадрид, Варна и Бургас, Виена, Амстердам, Букурещ, Пловдив и Велико Търново, Босилеград и Цариброд, Атина/ се превърнаха в национални събития със значим обществен ефект и публичност в България и извън нея.  /БТА/

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.