Home » Избрано

Отворено писмо на Стела Николова до Жан Клод Юнкер

2016.03.13 Един коментар
Spread the love
Бойко Борисов и Жан-Клод Юнкер. Снимка: boykoborissov.bg

Бойко Борисов и Жан-Клод Юнкер. Снимка: boykoborissov.bg

Уважаеми г-н Юнкер,

Пише Ви един европейски гражданин от страната на Вашия приятел Бойко.

Искам да споделя с Вас какво виждам аз в страната си, как се управлява тя, как се усвояват еврофондовете, които Вие пуснахте на Вашия приятел Бойко, на когото много вярвате, как у нас справедливостта възтържествува и как постигаме върхове в борбата с контрабандата и събираемостта на приходите в бюджета, как избират регулаторни органи, как назначават държавни служители, как променят собствеността на гражданите и как на нас – гражданите на тази страна, ни се налага да доказваме, че съществуваме, когато се касае за правата ни, и да доказваме, че не сме виновни, когато се касае за задълженията ни, макар презумпцията за невинност да е записана в законите ни.

Драги г-н Юнкер, след фалита на четвъртата по големина банка у нас през 2014 г., за която държавата и БНБ не положиха никакви усилия да я спасят, върви едно сериозно разграбване на активи, прикрито зад доклад на наетата, както бе съобщено на обществото, световно известна компания “Аликс партнърс”. Оказва се, че “Аликс партнърс” нито са подписали договор с нашия Фонд за гарантиране на влоговете, нито доклад са изготвили те.

Ще помислите, че след това шефа на фонда и министъра на финансите са си подали оставката?

Не, не са!

Бившият управител на БНБ, който по всички изнесени в публичното пространство факти относно фалита на КТБ изглежда виновен, не само, че няма обвинение, а и самия главен прокурор му даде медийна индулгенция/т.е. по медиите съобщи, че нямало как да го обвини/.

Усвояването на еврофондовете, които Вие така щедро пуснахте на Вашия приятел Бойко, вървят чудесно за управляващите. Незнайно защо всичко, което се строи по европрограми, струва 3-4 пъти повече, отколкото ако не е.

ОП “Региони в растеж” , заради която ГЕРБ направи чудеса на местните избори с протоколи, които ще влязат в историята, заплашва да взриви гражданите на много градове в страната.

Културните паметници у нас се “реставрират” така, сякаш се унищожават или подиграват с тях.

В Стара Загора се борят да спасят парк “Бедечка”.

В Силистра се борят да спасят 50-годишни чинари – 87 броя, защото от Общината решили да направят синя зона по “Региони в растеж” там.

Във Варна гражданите на един квартал се борят да спасят квартала си от предвидения проект на Общината пак по програма “Региони в растеж”, който също предвижда изсичане на 87 дървета, които даже не са обозначени и може да се сече избирателно. Община Варна в лицето на гл. архитект Бузев на срещата, изискана от граждани, умишлено въведе в заблуждение, като представи план от м. юни 2015г., а в същото време се кани да осъществи проект от декември 2015 г., който умишлено се крие от гражданите на квартала, като същевременно е заобиколен законът, за да се избегне обществено обсъждане и Общинския съвет.

От Община Варна подозрително много желаят да осъществят точно този проект /може би заради актувани зелени площи за комплексно застрояване/, а не намират средства втора година, за да се укрепят увисналите плочи на 3 и 4 етаж на училище в същия квартал, като всекидневно рискуват живота на децата, учещи там.

Драги г-н Юнкер,

Относно справедливостта в тази страна, на която Вашия приятел Бойко е премиер, можете да разберете като видите рейтингите на прокуратурата – 6% одобрение и на съда – 8% одобрение. Гражданите на България не само, че не вярват в борбата с корупцията и в справедливостта, ами и всекидневно им се доказва от прокуратурата, че такава борба всъщност няма.

Конституционните промени, приети в края на миналата година, не само, че не доведоха до положителна промяна и независимост на съдебните назначения, а дори напротив.

Единственият проговорил човек, който работи вътре в системата – следовател Бойко Атанасов, разкри на обществото как с помощта на преписки срещу неизвестен извършител се държат в подчинение и зависимост политици и магистрати, които напоително ни обясняват как прокуратурата си върши работата, а ВСС не предприема нищо, което да доведе до резултат в полза на справедливостта.

Вашият приятел Бойко се хвали със събрани 3 милиарда от контрабанда, а в същото време няма ни един заловен контрабандист.

В един от най-важните регулаторни органи за страната – КЗК се канят да назначат 11 човека, от които само 1/един/ експерт. Останалите са политически лица, без опит, без познания и без експертиза, но заплатите в КЗК са чудесни, понеже там сами си ги определят.

Драги г-н Юнкер,

в тази недържава, на която е премиер вашия приятел Бойко, съществува един текст в закона, а именно чл. 417 от ГПК, който може да направи от всеки гражданин виновен длъжник.

По него няма презумпция за невинност.

По него те осъждат, издават изпълнителен лист, и докато ти разбереш, вече си длъжник и на някакъв кредитор, и на частния съдия-изпълнител.

Драги г-н Юнкер, мога да Ви дам още хиляди примери, но предвид, че Вие решавате важните въпроси с мигрантите, само ще Ви съобщя, че има една страна в Европа, чиито премиер е Вашия приятел Бойко, в която гражданите й са третирани далеч по-зле от мигранти.

Може да им е трудно да ви го докажат и опишат, но усещането за безнадежност е в процентите одобрение на институцията на една правова държава – Народното събрание, което при нас одобряват 9 /девет/ %.

Молбата ми към Вас, г-н Юнкер, е да спрете да вярвате на Вашия приятел Бойко, според когото главният ни прокурор е независим, и да изпратите експерти, както и служители, които да изземат всички документи, които намерят в Софийското следствие и прокуратури, и в ДАНС, и да започнете едно международно разследване на наши политици и магистрати.

Другото, за което Ви моля, г-н Юнкер, е да спрете всички пари от еврофондовете за България, защото те не се харчат ефективно и не се харчат за благото на страната, а поддържат на власт една клика, която е забравила всичко човешко и морално.

Това е моят кратък поглед върху състоянието на една европейска държава, която се управлява като турски вилает от Средновековието – със страх, заплахи, изнудване и прикриване на информация.

В случай, че някой се е разпознал и реши да ме съди, припомням, че имам право на свое мнение, както и свободата да го изразявам по начин, какъвто намеря за добре. Не ангажирам никого с него, но не възразявам да има съгласни с мен, защото описаното по-горе е геноцид над един народ през 21 век, който някога може да бъде признат от международните институции.

.

Стела Николова, гражданин на България и ЕС

Източник:  www.banker.bg

One Comment »

  • Пендо said:

    “Das ist eine alte Geschichte aber immer neu”, казва Хайне. (Стара история, но винаги нова). Когато окупатора инсталира своите наемници преди седемдесет години, Правосъдието и Полицията бяха, които ги крепяха. Сега добре платените наследници на тези наемници се крепят по същия начин с същите средства. Бившия шеф на полицията и неговите хора в правосъдието управляват страната в полза за тяхното благосъстояние.

    Голямата разлика от миналото е, че хората търсещи истината като Стела Николова, могат да бъдат чути в целия свят. В миналото , непознато на младите, тези за които можеше само да се предполага, че могат да кажат истината бяха лесно елиминирани. Сега истината може да убоде някого, и когато жилото стигне до кокала, той може да се счупи.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.