Home » Авторски страници, българи зад граница

За ВЯРАТА

2016.01.09 Няма коментари
Spread the love

Послание за вярата от Фейсбук страницата на Дари Проданова – български творец от Чикаго, с чието приятелство се гордеем в Eurochicago.com

.

EuCh_DariProdanova001

Дари Проданова

Изумена съм от псевдо-вярата на мнозина, които срещам… Жалко, че не са ми приятели във Фейсбука, та да прочетат това… Това са хора, които уж вярват, че служат на Бог, а забравят, че служенето на Бог минава през дейната любов към хората.

Те някак си вярват, че понеже всичко идва от Твореца, не е необходимо да забелязват и отдават дължимото на хората, чрез които Творецът се изявява. Заради това толкова много невероятни хора, които тихомълком правят много за нас, остават незабелязани и без благодарност. Всеки ден ги срещам и се радвам, че ги има. Но не ме радва самотата им!

Защото да обичаш Бог за мен е да обичаш истината, красотата и хората. А да обичаш хората, значи да се обърнеш, да ги погледнеш, да ги разбереш, да им отдадеш дължимото. Не можеш да обичаш Бог и да си мислиш, че му служиш, без да се интересуваш от хората…

Освен това – лъжливи са всички религиозни догми, които принизяват човека и неговия принос! Всичко идва от Твореца, но човекът също е творец и има силата да променя съдби. Ако отдавахме заслуженото на хората, ако поддържахме живата връзка помежду ни, човек с човека, човек за човека, щяхме да имаме рай на земята.

Общата ни съдба може да се подобри само ако си спомним как да обичаме хората. Не чрез догми, а като общуваме с тях и оценяваме техните уникални дарове.

Бог е ЛЮБОВ. А любовта е действие… А не абстракция от книга.

—————————————————————

Вижте по-долу едно от уникалните представления на малкия-голям куклен театър на Дари Проданова в Чикаго. Представлението е от април 2015 г. Това е самодеен театър, за чието съществуване са необходими средства. А, както сама казва самата Дари – любовта е действие. Потърсете я във Фейсбук (линк), подкрепете инициативите й.

Чуйте и думите за ВЯРАТА на най-известния учител по физика в България – Теодосий Теодосиев  (линк).

“Снежната Кралица” – куклен спектакъл from Dari Prodanova on Vimeo.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.