Home » Е-Списание, политика

Европейска година за развитие – конференция в България

2015.03.18 Няма коментари
Spread the love

Външно министерство и Дипломатическият институт към МВнР организират на 19 март т.г. конференция в Централния военен клуб в София, съобщи пресцентърът на МВнР. Тя ще започне в 9.30 ч. местно време и ще бъде открита от министъра на външните работи Даниел Митов. Конференцията е във връзка с обявяването от Европейския парламент и Съвета на Европейския съюз на тази година за Година на развитието. Обявяването на 2015-та за такава година е под наслов „Нашият свят. Нашето достойнство. Нашето бъдеще”.

Untitled

Конференцията, организирана от Външно, поставя началото на Европейската година за развитие в България. В нея ще участват представители на държавни ведомства, бизнеса, неправителствения сектор и академичните среди. Модератори на конференцията ще са Таня Михайлова, директор на Дипломатическия институт; Ирина Алексиева, изпълнителен директор на Българското училище за политика “Димитър Паница”; Мария Павлова, началник отдел “Международно сътрудничество за развитие” в МВнР.

“България участва в отбелязването на Европейската година за развитие с Национална програма, изготвена от МВнР и Дипломатическия институт, която включва редица дейности в рамките на цялата година, съвместно с гражданския, академичния и частния сектор.

Европейската година за развитие дава възможност да се повиши осведомеността на европейските граждани за успехите и предимствата на политиката за развитие на ЕС, която е една от ключовите области във външните отношения на Съюза. Основни цели на политиката за развитие са премахване на бедността, защита на правата на човека, развиване на демократични общества, насърчаване на равенството между половете, устойчивост на околната среда и климата. Европейската година за развитие цели също така да насърчи активния интерес и прякото участие на гражданите, както и да поощри чувството за съвместна отговорност и солидарност в условията на един променящ се и все по-взаимозависим свят.” – се казва в прес-съощението на Външно за конференцията.

Програмата и имената на участниците в този форум могат да се видят в прикачения файл  –  Програма за конференция

.

Еврочикаго

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.