2024-04-18

10 thoughts on “Агенцията за българите в чужбина ще се оглавява от човека на ВМРО

  1. Тази агенция е тоталитарен остатък („Славянския комитет“) от времето, когато се използваха какви ли не задгранични структури за дублиращи шпионски мрежи на ДС, РУМНО, КГБ, ГРУ! В нея „шефът“ винаги е бил ДС-агент! Днес агенцията е напълно ненужно бюрократично образовния, което може да бъде заместено с един отдел към МВнР от 10-ти човека (не дирекция, а само отдел!). Плюс вкарване в задълженията на културните аташета към посолствата да работят с бъгарските организации и общности в чужбина – и те да вършат някаква работа! А Вангелов (по руски маниер се именува с личното и бащиното име без фамилия!) е типичен пример за остатъчния кадрови „потенциал“ на „новата българска единна социалистическа нация“ на БКП и ДС! Както и ВСИЧКИТЕ ДС-МВРо-вци – бездарни, тъпи, ограничени (в рамката на догмата), нискоквалифицирани, със съмнителни дипломи от лафки-„университети“ за платени дипломи, без практически опит и собствено мислене, но за сметка на това зависими и ДС-верни пропагандно-идеологически зомбирани и подковани по разните кьорсофри https://www.youtube.com/watch?v=CE3BuTMNLcE и улични клоунади на МВРо-то!

  2. Това е държавното решение, Вангелов ще коодинира държавната политика към българите в чужбина. Мисля, че българите в чужбина, в частност „Обществените съвети на българите в чужбина“ трябва да работят с новия председател на ДАБЧ, който и да той. Рано е да се дават оценки за дейността му.

  3. „Б. Вангелов: Ще премахна изискването българите, кандидатстващи за пребиваване, да декларират средства за издръжка

    В стария правилник за приложение на Закона на чужденците имаше една разпоредба, облагодетелстваща нашите сънародници зад граница, които кандидатстват за статут на пребиваващи в страната. Тази разпоредба отпадна при приложение на Директива 114 още през 2004-та година и до ден днешен не е възстановена, а съществува нов член 14 в правилника, който не облекчава нашите сънародници, кандидатстващи за пребиваване, и от тях се изисква да декларират средства за издръжка. Това много ги затормозява, тъй като става дума за хора, които са от държави с много нисък стандарт на живот, в сравнение с България. За тях е затруднение да показват наличие за средства за издръжка. Едно от първите неща, с които ще се заема, е тази норма да бъде възстановена. Друго е постановление на МС, по което се обучават в български висши учебни заведения българи зад граница. По постановление 90 цели 10 години то не беше актуализирано и тези наши млади сънародници получаваха стипендия от 90 лева. Преди две години стипендията беше увеличена на 100 лева, а разходите за общежитие са между 50 и 80 лева. Тази стипендия би трябвало да се повиши.“

    http://bnr.bg/horizont/post/100535117/b-vangelov-shte-premahna-iziskvaneto-balgarite-kandidatstvashti-za-prebivavane-da-deklarirat-sredstva-za-izdrajka

  4. В интерес на истината, момчето не е толкова неподготвено. Проблемът обаче е в това, че откакто съществува ДАБЧ, ръководителите на тази агенция се избират винаги по някакви конюнктурни политически причини, поради близостта си до тази или онази политическа сила и след пазарлък между управляващите в един или друг момент.

  5. Пак трудоустроиха на държавна заплата и задгранични командировки някакав палячо със съмнително образование и квалификация от уличните и кьор-софри патриотарски клоунади на ДС-МВРо-вците, където подреждането на трапезата е в следния порядък: ченге – побългарен манго – клоун – палячо – ченге – побългарен манго – клоун – палячо – …… !

  6. Видео от 9-ят национален събор на приятелите на Русия 08.09.2012 г. организиран със съдействие на Държавна агенция по горите и БСП, Атака, ВМРО, съюз на комунистите в България и др. и с приветствие от президента Росен Плевнелиев (записът на участниците и приветствията започва след 10 мин.30 сек.)
    https://youtu.be/c-axckPHscg?t=10m25s

    Цитат на деня: „Дали България е в Европа или е в Евразия, но винаги до майка Русия!“

  7. Борис Вангелов си е купил сборна диплома „право и история“ в ченгесарската лафка-псевдо-университет в Търново за продажба на съмнителни дипломи от некадърни и неграмотни комунистически изтърсаци.
    Борис Вангелов е певчески клоун на кьор-софрите на ДС-МВРо-вците, което му зачитат за „особенни професионални постижения“!
    Борис Вангелов е на щат като юристконсулт на Фондация „ВМРО“ (Пазарджик), която е фондация В ЧАСТНА ПОЛЗА (т.е. със засекретена дейност и финанси) и е „захранена“ с имотите и активите на Македонските братства и обществени организации! Чрез нея ЧАСТНО, ЕДНОЛИЧНО, ТАЙНО и БЕЗКОНТРОЛНО ДС-„войводите“ въртят всякакви криминални далавери и НЕЗКОННО СЕ ФИНАСИРА ченгесарската ДС-политическата партия „ВМРО-БНД“ във фрапантно нарушение на законовата забрана обществени средства и активи да се трансформират и низползват за ползване само в частна партийна полза?
    Липсва юридическо правоприемство на ченгесарската ПП „ВМРО – Българско национално движение“ и фондацията й в частна полза „ВМРО“ с Вътрешната македонска революционна органиозация (В.М.Р.О.), която никога и никъде не е била регистрирана като юридическо лице и съответно не може да притежава деюре собственост и законни активи и от друга страна законово регистрираните Македонски Братства, които са били строителите и реалните собственици на всичките македонски обществени имоти и активи в България!
    Какво значи буквосъчетанието „ВМРО“ (без разгърнат текст) в наименованията на двете ДС-структури – Македонска, революционна, ….?!

  8. Прочетете този статус във ФБ от точно преди една година – 10 март 2014 г.

    „Украйна е изкуствена държава, Путин си защитава интереса, какво ненормално има тука… А САЩ какъв го търсят на триста километра от Москва по въздуха… Имам предвид Киев и обсега на техите ПРО.“

    Сещате ли се на кой е този статус?

    Именно на новия шеф на ДАБЧ Борис Вангелов Борисов.

  9. Да ни е честито!
    Боко избрал КГБ-ец за шеф на ДС-агентурата под патриотарско прикритие и на паспортната рушветчийска мафия в чужбина!
    Вангелов е представител на ПП „ВМРО-БНД“ на събора на русофилите редом до Шаренкова и Станишев ( http://tinyurl.com/pg8o6of ) ( https://www.youtube.com/watch?v=hLaT3gf1l9c ) !
    Накрая Борис Вангелов поздравява всички от името на ВМРО:
    „Обръщайки се към нашето съвремие, бихме желали много по-голямо културно, икономическо и военно сътрудничество с Русия.“
    „Да живее България! Да живее българо-руската дружба!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *