Home » българи зад граница, Е-Списание

Български емигрант в САЩ дари средства за национална литературна награда

2015.03.18 Няма коментари
Spread the love

480477_10151324841014794_1369584955_n

На 25 февруари 2015 г. в Националния студентски дом в София се е състояло Учредителното събрание на Сдружение с идеална цел „Общество на Литературния кабинет „Димчо Дебелянов“. На събранието са били избрани Управителен съвет и Ревизионна комисия. По-късно, на 10 март, на заседание на Управителния съвет и Ревизионната комисия, в ръководството на това сдружение са били избрани председател, зам. председател и секретар, които са съответно Анжела Димчева, Максим Максимов и Валери Димитров.

Във връзка с постъпили предложения за финансово подпомагане на организацията от Сдружението съобщиха, че към него се сформира Настоятелство, в което ще се включат заможни българи от страната и чужбина, готови да съдействат за попълване на фонда за Националната литературна награда „Георги Черняков“, което това сдружение ще дава. Георги Черняков години наред беше ръководител на Кабинета на младите писатели студенти “Димчо Дебелянов” към Студентския дом в София.

Първата значима вноска в този фонд е направил един от възпитаниците на Кабинета на младите писатели студенти от 80-те години – Тихомир Тошев, който живее в САЩ. По предложение на Управителния съвет той е бил избран за председател на Настоятелството. С неговото дарение е било сложено начало на фонда за Националната литературна награда на името на Георги Черняков.

“Желаещите да се присъединят към Сдружението могат да направят това по всяко време, като се свържат с Анжела Димчева, Максим Максимов, Валери Димитров” – информира Анжела Димчева на Фейсбук страницата на Кабинета на младите писатели студенти “Димчо Дебелянов”, която събира бивши членове на този литературен кабинет от различни поколения.

“Скоро ще бъде обявена банкова сметка на Сдружението, където всички поддръжници ще имат възможност да проявят своята благотворителнст – към сегашните студенти, към паметта на Георги Черняков, към бъдещето на родната литература” – информира още Димчева.

.

Еврочикаго

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.