Home » Избрано, политика

Слави Бинев се смята способен и за културата, и за “свободата на медиите”

2014.12.02 Няма коментари
Spread the love

Бинев няма да се откаже от Комисията по култура и медии в българския парламент

 

Александра Гинева,  Dariknews.bg

imagesДепутатът от Патриотичния фронт Слави Бинев показа, че няма никакво намерение да се откаже от председателството на парламентарната комисия по култура и медии. Бинев заяви, че не се е „натискал” за този пост, но че се смята за достатъчно способен, за да оправи културата.

Председателят на комисията по култура и медии Слави Бинев заяви, че няма от какво да се срамува, защото дядо му, например, е бил поет.

„Това, че ме наричат мутра, е клишето, което ми сложиха, за да ме елиминират. Във всяка една страна човек като мен би се превърнал в легенда, а не в мутра”, каза още Слави Бинев.

„Не съм се натискал, това беше политическо решение. Исках да поема комисията по европейските въпроси, което беше логично. Във всяка една държава ще оценят, че разпиляването на човешкия ресурс е много по-опасно от разпиляването на публични средства. Много малко хора са имали възможността да бъдат в една от най-престижните политически школи – 7 години в европейските институции. Това внимание, отделено на мен, го заслужава всеки един избор – може да накарате председателят на спортната комисия да прави коремни преси. Аз имам своите основания да не се срамувам, заставайки пред вас. Видях страшно много хора да говорят за мен, а аз не ги познавам. Културата изключва да нападнеш някого, без да го познаваш. Моите таланти са другаде – да давам възможности на тези, които искат да направят нещо добро”, обясни депутатът от ПФ.

Относно бизнеса си с поп-фолк клубовете, Бинев посочи, че „ако трябва да правиш пари и това е разрешено от закона, какво лошо”. „Ако се купува, ще се продава”, каза още Бинев:

„Трябва да ви кажа, че и аз имам семейство и деца, които ме питат: „Вярно ли си такова говедо?”. В моята автобиография няма нищо, от което да се срамувам. И когато криминалитетът ме нападна, аз бях единственият, който се защити и оцеля. Ако и днес ме нападне престъпният свят, а ще защитя себе си, семейството си, имота си, хората, които обичам, дори и тези, които не обичам”.

Слави Бинев обеща, че ще воюва за повече пари за културата. Той помоли да не го нападат хора, които не го познават.

Ако протестиращите имат аргументи, а не са хора, повярвали на клишетата или не са платени революционери, ще се оттегля.

Бинев посочи, че има три варианта, при които би подал оставка. Първият бил свързан с Валери Симеонов:

“ПФ сме хора с достойнство. Човекът, който ме препоръча за този пост е Валери Симеонов”, каза Бинев и посочи, че в момента, в който Симеонов му каже да напусне, ще го направи.

“Ако Орхан Исмаилов и областният управител на София си подадат оставките, аз – в знак на солидарност, ще го направя една секунда след тях”, добави той.

Третият вариант да подаде оставка е ако не се изпълни програмата на ПФ.

“И да ме разцепите на две, ще работя за свободата на медиите”, каза още Бинев.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.