Home » Избрано

Слави Бинев е ясен. Ами ние?

2014.12.06 Един коментар
Spread the love

Повечето медии заслужават точно такъв председател на комисията, която ще отговаря за тях

Иван Бедров, Clubz.bg
 

БНТ първа реагира на избирането на Слави Бинев за председател на парламентарната Комисия по култура и медии. БНР се присъедини към декларацията. Екипът на Младежкия театър разпространи още по-остра позиция, в която определи избора като гавра, унижение и подигравка. Възмущението на знакови лица на българската култура обикаля от дни социалните мрежи. Културата обаче оставям на хората на културата, те си имат да внимават и за министър-слънце.

Ще се огранича до медиите:

Слави Бинев бил чалгаджия

imagesТой наложил и развил жанра „нощен клуб с полугола певачка върху масата“. Нямам щастието да съм бил клиент на някое от тези заведения, но все пак живея в България и съм чувал достатъчно. Такъв бил. А не са ли медиите тези, които продължиха славибиневото дело и го изведоха до нови висоти? Остана ли т.нар. публицистично предаване в национален ефир, което да не редува в студиото си политик, чалга певица и някой, който си е удължил пениса?

От какви точно позиции голяма част от хората в медиите се правят на възмутени от избора на Слави Бинев, след като всекидневно запознават широките народни маси с новите джанти на едната, с бившия спонсор на другата или със спукания силикон на третата. Да, това са същите момичета само с по едно име, които ви гледат от афишите пред заведенията на Слави Бинев. Кръгът просто се затвори.

Слави Бинев не уважавал медиите

Всички помним как нападна БНТ, защото не му били показали нещо си. Помним и как разходи Мишо Шамара из Европейския парламент, за да демонстрира как свободата в България била потисната. Фактът, че бе избрал точно това момче за представител на потъпкания свободен дух, говори достатъчно.

Ами ние? Колко от нас уважават медиите и изначалното им призвание да служат само на своята публика? Да защитават обществения интерес, да казват само истината, да не злоупотребяват с властта си. А?

Каква част от медиите са отворили широко усти за държавните пари и захвърлят настрана истина, етика и отговорност, само и само онези на власт да са доволни? Каква част от медиите се превърнаха в бухалки, които размазват лицата на всеки неудобен за собственика си – и в бизнеса, и в политиката, и в медиите? И всъщност кой уважава по-малко медиите – Слави Бинев или работещите в медиите? Не бих бързал с отговора.

Слави Бинев имал минало

Е, сега пък. Ако медиите още преди повече от 10 години признаха правото на един мъж с минало да се превърне в политик, ще трябва да признаят и на всички останали, които поискат да се превърнат в политици или архонти.

Изборът на г-н Бинев е скандален. И участието на осъдения на първа инстанция Цветан Цветанов в Комисията за контрол над специалните разузнавателни средства е скандално. И много други неща са скандални и най-смислената реакция на обществото е да не се примирява. Ясно е, че този избор е резултат на отблъскваща математика – разпределението на постовете между всички, за да няма недоволни. Всеки обаче, който е гласувал за това решение, е пропуснал да помисли кой точно пръст показва на избирателите си.

Ако някъде се прави списък на журналистите, които искат оттеглянето на Слави Бинев от председателското място в Комисията по култура и медии, включете ме и мен. Въпреки че вероятно ще попадна в компанията на много „колеги“, с които отдавна не работим едно и също. Защото, за съжаление, позволихме повечето български медии да се превърнат в нещо, на което най-много му отива точно такъв председател.

.

One Comment »

  • advokat_spartak said:

    Защо когато имаме Мутра за министър-председател /МП/, да не може да имаме глупак за председател на комисия в НС ? Кой е гласувал за Мутрата Му за да бъде МП ? Защо този човек да е лош ? Та той е като Господаря Ни – Мутрю, или по-точно негова карикатура ! По-точно – не-образован и арогантен, като него, но не толкова популярен измежду ром-ското население от цигански произход – тези които гласуваха за Мутрата Ни.
    Тези, които протестират, знаят ли какво направи всеизвестния Стефан Данаилов – Ламбо, като председател на същата тази Комисия ?
    Сигурен съм, че не знаят ! Не знаят, защото техните Мефистофеловести не са им казали. Не са им казали, защото има опасност ДА УЗНАЯТ, ЧЕ ЧЕТВЪРТ ВЕК ЗА БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА САМО СЕ ГОВОРИ, НО НИ- ЩО НЕ ПРАВИ ! Не се прави, защото ако се правеше нямаше циганите да избират, кметове и депутати, за около една мешана скара и гарнитура в едно по-изискано заведение !
    Хвала Вам избраници Народни ! Хвала, че избрахте Мутра за Мини-стър-председател ! Непонятно е, защо плюете Слави Бинев, а блогого-веете пред Мутарата-Му ? Сигурен съм, че това е поредният „спонтанен протест“ иницииран от Мутрите Му ! Дерзайте „културтрегери“ !

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.