Home » Избрано

Безработен българин моли за… употребявани дрехи и обувки за децата си

2014.12.16 Няма коментари
Spread the love

“Един баща моли цяла България: Моля ви само за употребявани дрехи и обувки!” – тази новина се появи в български сайтове в интернет в навечерието на идващото Рождество Христово. Ето какво е написал този баща, който се казва Светослав Тонев и живее в село Юпер, община Кубрат. Препубликуваме неговото писмо от сайта Petel.bg, както и допълнителна информация по случая.

“Пише ви един баща с протегната ръка за спокойна и сбъдната Коледа. Имаме две дечица – момиченце във втори клас и момченце в първи. Безработни сме и изкарваме прехраната си ден за ден. Идва зима и все по-трудно ще се намира работа, дори за седмица.

Затова молим майки, баби, които вече са отгледали децата и внуците си, да ни помогнат с употребявани дрешки и обувки. Молим дядовци и татковци да ни зарадват с нова тетрадка и химикалка.

Тогава наистина ще повярваме, че на Коледа стават чудеса. И наистина Коледа ще бъде празник за нас.

Светослав ТОНЕВ, с. Юпер, ул. „Надежда“ 12, общ. Кубрат, обл. Разград

Илюстрация: Рravoslavie.bg

Илюстрация: Рravoslavie.bg

Допълнителната информация:

Реtel.bg се свърза с кмета на Юпер – Стефан Станчев, който разкри, че Светослав и жена му нямат мобилни или домашни телефони.

„Добър и трудолюбив човек е Светльо. Работеше във ВиК, но през пролетта го съкратиха и отиде на платената борса. Парите, които взема, обаче, са крайно недостатъчни за прехраната на семейството му. От общината помагаме с каквото можем на Светльо, опитваме и да му намерим работа“ – заяви Станчев.

С негово съгласие публикуваме личния му GSМ, на който тези, които искат да окажат помощ на Светослав, могат да се обаждат.

„Няма проблем да ме търсят по всяко време на денонощието. Ще съдействам на всички желаещи да помогнат на Светльо“ – допълни Стефан.

Ето мобилният телефон на Стефан Станчев:
0879 590999  (+359 879 590 999 – б.р.)

.

————————————————————————————————————————————

Бел.ред.: Надяваме се, че призивът на този безработен български баща – колкото и тъжно е да се види чрез този случай докъде са стигнали в безизходицата си някои родители и семейства в България – няма да остане нечут.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.