Home » Избрано, политика

Ако избираш крадци и предатели, какъв си – жертва или съучастник?

2014.06.18 Един коментар
Spread the love

Orwell1984

«Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е!»

Джордж Оруел

Тази мъдра мисъл трябва да стигне до всички, имащи право на глас. Които не могат да я разберат, да потърсят помощ от знаещи и мислещи. Преди избори да се разлепи пред всички секции и на входа на «тъмната стаичка».

Четвърт век ние, гласуващите, сме съучастници в съсипията и разграбването на държавата. Има ли някой от тези, които бяха и са във властта, да ви е съсед в панелката, или на село? Да се вози в кола втора, трета ръка? Да копае лозе, да прави вино и вари ракия? Да носи старите си тоалети, защото за нови не остават пари? Да не ходи на театър, опера, на море, на екскурзии до екзотични острови и държави?

Намразих се! Сутрин като се бръсна, си удрям по два шамара – на лявата и дясната буза. Защото и аз съм виновен! Защото вярвах на отделни личности и политически формации, които до вчера имаха човешки образи, говореха на разбираем език и гарантираха, че ще ни изведат от блатото. Уви. След като се докопат до лелеяното топло кресло, всички стават други. И започват да се трудят само за себе си, да грабят като за последно. Поне малко да поработваха и за тази изстрадала страна. Максимата «от две злини да избираме по-малката» у нас не важи! Защото «злината“ в началото изглежда малка, но като захапе кокала, не се знае колко голяма може да стане.

Ако само веднъж останат празни урните, ще разберат първо нашите, а после и светът, че нещо се случва в една страна, през 21 век, членка на ЕС и НАТО. Ще настъпи суматоха, лидери на партии ще подадат оставки. Управлявалите до сега ще се откажат от властта. И тогава, в една истинска демокрация, народът сам ще напише Конституцията, ще сътвори закони за всички, ще разпредели бюджета правилно, ще вкара в затвора тези, които заслужават! Ще кажете, това е утопия. Вярно е! Кога българите сме били единни? Винаги ще се намери предател, който ще отиде да гласува, а те това искат.

Върнете се на мисълта на Оруел и добре си помислете до следващите избори!

Мишо Марковски,

Pik.bg

One Comment »

  • batilcho said:

    Чудесна статия.
    Браво.
    Всичко е истина и много точно.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.