Home » Избрано

Стъклото на Willis Tower в Чикаго не издържа под краката на посетителите

2014.05.29 Няма коментари
Spread the love

Култовият стъклен под на 103-ия етаж в небостъргача Willis Tower (бившият Сиърс тауър) в Чикаго се пропука.

Chicago20140228a1

Туристическата атракция, наречена Ръбът (The Ledge), е с прозрачен под и стени и е проектирана така, че да създава у хората чувството, че се носят във въздуха. Платформите й са направени от стъкло с дебелина 15 сантиметра и стърчат от площадката за наблюдение на 1,353 фута височина, което прави почти 400 метра.

Атракцията, на която се снимат хиляди души годишно, включително и много българи, в сряда подплаши до смърт семейство, дошло на посещение в Чикаго.

Застанали на стъкления под, за да се снимат за спомен, хората чули пропукване и в следващия момент под краката им подът се нацепил на малки парчета (вж. снимките по-долу). Изумителният инцидент накарал персонала моментално да евакуира посетителите.

Chicago20140228a2

По-късно говорител на Willis Tower обяви, че всъщност се е напукало защитното покритие най-отгоре, част от три слоя стъкло с над 10 сантиметра дебелина, което трябва да издържа без проблем поне 5 тона. /Chronicle.bg/

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.