Home » българи зад граница, Избрано

Стефан Манов: Мрачните прогнози за провал на евроизборите в чужбина не се сбъднаха

2014.05.29 Няма коментари
Spread the love

bc98906452e2a9cf6c251d2b13897177Общо 25 360 българи зад граница са гласували на приключилите в неделя европейски избори.

След промените в изборното законодателство, българите зад граница упражниха правото си на вот в 167 избирателни секции в 35 държави при едва 55 секции на вота през 2009 г. Вероятно и това е едно от обясненията, че преди пет години за европейски депутати гласуваха два пъти по-малко наши сънародници.

Изборите и изводите от тях коментира вчера по Българското национално радио Стефан Манов, представител на Временните обществени съвети на българите в чужбина.

Манов казва, че мрачните прогнози, включително и на членове на ЦИК, относно гласуването на българските граждани в чужбина за тези избори, не са се сбъднали. “Този път изборите в чужбина се проведоха по изцяло нови правила. Беше дадена и една дадена широка възможност на българските организации по места да участват в подготовката на изборите. Въобще не можем да говорим за някакъв провал на изборите в чужбина, напротив – всички мрачни прогнози, включително и на отговорни членове на Централната избирателна комисия, не се сбъднаха и аз съм доволен от тази висока избирателна активност.” – казва той.

Запис на целия коментар на Стефан Манов по БНР може да се чуе тук.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.