Home » Авторски страници, Е-Списание, литература

Премиера на “Пулпудева – помазаният град от боговете”

2014.05.20 Няма коментари
Spread the love

п

На 22 май от 19 часа местно време в зала “Пълдин” на хотел “Тримонциум” в Пловдив ще се състои премиера на книгата на Константин Каменов “Пулпудева – помазаният град от боговете”, за която нашето издание писа преди време (вж. тук). В тази си книга Каменов проследява историята на родния си град от XI хилядолетие преди Христа до първите векове на Римското владичество.

Книгата се издава с финансовата подкрепа на Сдружение “Пловдив – най-старият жив град в Европа” и на издателска къща “Хермес”.

Константин Каменов (наричан още Константин Камен Каменоф или с прозвището Коренът) е роден през 1965 г. в древния град под тепетата. Специализира Българска филология и Руски език и литература.  В същото време завършва и Актьорско майсторство и режисура. През 2007 г. завършва втора магистратура по История и започва защита на докторска степен по същата специалност. Повече от 20 години се занимава с научна дейност, а опити в поезията и прозата прави от дете.

Първата му научна книга – “Небето помни – древнобългарската история” излиза в Пловдив през 1997 г. Три години по-късно издателство “Народен будител” публикува “Небето помни – протобългарската история”(2000), с второ допълнено издание през 2001 г. Следват “Ключът на Енох (Ключът на пътя към знанието)” (2006) и книга втора от поредицата “Небето помни – Бог вижда; Етногенезис и създадени култури от протобългарите” (2007), издадени от УИ “Паисий Хилендарски”. “Кой пренесе шумерските зикурати – време за промяна на историческата терминология” (2008), част първа на изследването му “Траките и българите – най-ранните християни”(2009), под работното заглавие “Приемането на християнството от траките и унаследените им “езически” символи и принципи в новата вяра и религия” и “Небето помни III – Етногенезисът от (прото-) траки до българи” (2010) са следващите му научни трудове. През 2011 г. излиза “Модел “GENEZIS” – Структурата на вселената според траките херметици”. В началото на тази година излезе и книгата му “Симбиотика или теория за единната наука”,  издателство “Имеон”, Пловдив.

От 2000 г. Каменов работи с група, наречена Интелектуално звено “Корени”. Член е на Дружеството на Пловдивските писатели. Той има издадени и над 10 поетични книги и един сборник с разкази. Разкази на Каменов са публикувани и в нашето издание – вж. тук, тук, тук, тук и тук. Стихове от същия автор, публикувани при нас, могат да бъдат прочетени тук, а негови доклади от исторически конференции и други исторически изследвания тук, тук, тук и тук.

Желаем успех на премиерата на “Пулпудева – помазаният град от боговете” не само защото това е книга, написана с много любов и пионерски изследователски труд. А и защото тази книга можеше да стане факт още в началото на миналата година, но тогава авторът, въпреки всичките си усилия и жертви, не намери спомоществуватели за нейното издаване.

.

Еврочикаго

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.