Home » Авторски страници, българи зад граница, Е-Списание

Българска трупа от Одеса взе Голямата награда на фестивала “Велко Кънев”

2014.05.20 Няма коментари
Spread the love

10292478_872154889477052_4705424482950037873_n

Одеският български драматичен театър бе отличен с Голямата награда на Международния фестивал за любителски комедийни театри “Велко Кънев” в Тополовград, България. Фестивалът се организира под патронажа на Министерството на културата, Съюза на артистите в България, Съюза на народните читалища и Община Тополовград.

За участията на българската трупа от Одеса във фестивала в Тополовград нашето издание информира неведнъж (вж. тук и тук). Миналата година Одеският театър гостува за първи път на този фестивал със спектакъла си “Рейс”, по мотиви от известната пиеса на Станислав Стратиев. С тази постановка Българският театър в Одеса е бил възроден няколко месеца преди участието си във фестивала. Тогава трупата спечели награда за най-добра женска роля.

Тази година българската трупа от Одеса е представила „Декамерон“, с текст, написан от Рагим Мусаев, по мотиви от великото произведение на Джовани Бокачо. Режисьор и на двете постановки на Одеския български театър е народният артист на Украйна и главен художествен ръководител на трупата Игор Равицки.

.

Еврочикаго

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.