Home » Авторски страници, българи зад граница

24 май в Босилеград

2014.05.21 Няма коментари
Spread the love
Къща в Босилеград, Р. Сърбия. Снимка: vestnikpriatel.com

Къща в Босилеград, Р. Сърбия. Снимка: vestnikpriatel.com

По повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май, Културно-информационният център „Босилеград”, Столична община – София, Обществено движение “Западни покрайнини” и Основно училище „Г. Димитров” в Босилеград ще организират на 24 май ( събота) от 12 часа местно време (13 часа българско) пред черквата „Св. Троица” в с. Извор, Босилеградско, тържествена културна програма с изпълнения на детски хор, рецитал, награждаване на дейци, дали принос за развитието на българската култура и просвета в Босилеград през изтеклата година.

Културният център на българите в Босилеград, Р. Сърбия, заедно със своите партньори от България и учениците от Босилеградските училища канят всички, които имат желание и възможност, да участват в тържеството и да подкрепят усилията усилия ни за опазване и развитие на българската култура и просвета сред българите в Босилеград, като част от общите усилия за опазване и развитие на българското национално самосъзнание.

Нека всички заедно да обединим усилията си, за да пребъде великото дело на българските първоучители – светите братя Кирил и Методий.

.

Иван Николов,

КИЦ “Босилеград”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.