Home » Избрано

Мъжът, влязъл у Костови, търсел помощ, изгубил жилище

2013.05.13 Няма коментари
Spread the love


Виктор Градинаров не криеше лицето си в съда.

Сърцето ми се късаше, докато ви четох обясненията. Ще ви пусна, разбирам, че сте в безизходица, но къде ще спите, обърна се съдия Върбан Върбанов към Виктор Градинаров.

36-годишният мъж от Плевен бе доведен с белезници в зала 21 на Софийския районен съд, след като в събота нахлу в дома на лидера на ДСБ Иван Костов в кв. “Драгалевци” и заплаши със сгъваемо ножче съпругата му Елена и внучето им.

Градинаров прескочил двуметровия зид на бившия премиер не за да го ограби, а да обърне внимание на политиците върху съдбата си, стана ясно днес. Пристигнал в София преди повече от седмица в търсене на препитание. Спял по пейките, защото нямал работа и не можел да плаща за квартира.

Изгониха ме от жилището в Плевен, където живея от 15 години и го бях ремонтирал. През следващите 8 г. имам да изплащам и кредит. Търся работа, но никъде не намирам. Но не съм само аз страдалецът, много са като мен“, каза Градинаров. “Идеята ми беше, като ударя дома на някой политик, да си дадат сметка, че не са недосегаеми“, добави той.

До неотдавна мъжът живеел във ведомствено жилище на “Железопътна инфраструктура” в Плевен, дадено на родителите му. След смъртта им обаче бил принуден да напусне, защото не е служител на дружеството. Загубил си и работата, а бил с полувисше техническо образование.

Градинаров призна пред съда, че е влязъл в дома на Иван Костов, защото търсел публичност. Пред полицаите обяснил, че решил да нахлуе при политик. Не посмял да отиде в къщата на Бойко Борисов, защото “там щели да го разпердушинят”.

Не знаел къде живее лидерът на БСП Сергей Станишев, а председателят на “Атака” Волен Сидеров не му се видял чак толкова значим и затова се спрял на Костов. Влязъл в двора и дори спал в беседката. Когато зърнал собствениците, насочил нож към тях.

Щом видял внучето на Костови обаче, свалил маската от лицето си и ръкавиците, оставил ножа до себе си и разказал живота си. После седнал на тревата и поискал да повикат полицията.

Съдия Върбанов пусна Градинаров от ареста, без да му наложи мярка за неотклонение, с мотива, че той доброволно се е отказал от извършване на престъпление. “Не биваше въобще да внасяте искане за постоянен арест”, каза той на прокурора и препоръча по делото да бъде разпитан и зетят на Иван Костов, който също бил в къщата.

Съдията живо се интересуваше къде ще живее обвиняемият. Пред полицаи той казал, че е спал много добре в ареста. Така и не се разбра кой ще го приюти.
По-рано вчера стана известно, че НСО е отказала охрана на Костов. Той изразил опасения за живота и здравето на семейството си в писмо до службата от 6 март т.г.

“Незабавно уведомихме оперативните служби, които имат разследващи функции. След проверка оттам ни уведомиха, че няма данни за реална заплаха”, казаха от НСО.

Източник:  в. “24 часа”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.