Home » Избрано

Хомосексуализмът е заучено поведение

2013.05.26 Няма коментари
Spread the love

Повлияно е от биологични, наследствени, психологически и социални фактори

Материалът се позовава на статия за митовете за хомосексуализма, която е издадена във вид на брошура от “Граждански форум за защита на детето и семейството”. Един от съавторите на тази статия е докторантът по клинична психология в СУ “Св. Климент Охридски” Петър Вълков – психолог-консултант. Той е член на Сдружение “Добро бъдеще за надежда”, както и на Българската християнска медицинска асоциация. Работил е по темата в съавторство с други специалисти – психотерапевти, лекари и адвокати. Петър Вълков категорично се обявява против хомосексуалните бракове, изтъквайки десетки доводи в полза на тази своя позиция и позовавайки се на редица изследвания, според които хомосексуалните семейства крият високи рискове за физическото и психическото здраве на децата.

.

Яна Бояджиева, Blitz.bg

Всъщност няма открити данни за биологична или за генетична причина за хомосексуализма. С този аргумент учените опонират на твърдението, че хомосексуализмът е “биологически детерминиран” и че гейовете “се раждат”, а не се създават. “Биологичните фактори могат да играят ролята на предразположеност за хомосексуализма, – казват те, – но основният фактор е изборът на личността да се отдаде на хомосексуално поведение”. И се позовават на научни изследвания, които показват, че социалните и психологическите фактори имат огромно влияние за появата на хомосексуализма. Освен това смятат, че примерите включват проблеми в ранните семейни взаимоотношения, сексуална зависимост, насърчаване на “модата” от обществото да си хомосексуален. “Така например, когато хората одобряват и насърчават хомосексуализма, разпространението му нараства; когато те не го приемат, разпространението му намалява. Тези фактори нямат нищо общо с генетиката – уверяват ни специалистите.

Средностатистическият хомосексуалист има стотици партньори през живота си.

С този безспорен аргумент авторите на статията не се съгласяват с твърдението, че нямало разлика между хомосексуалните и хетеросексуалните отношения и трябвало да се третират еднакво. Те цитират едно изследване, направено сред 2583 възрастни хомосексуалисти, публикувано в специализирано издание, според което едва 2,7 на сто от тях са заявили, че са правили секс само с един партньор. Посочват данни и от друго проучване, според което 79 на сто от хомосексуалистите заявяват, че повечето им партньори са били непознати, чиито имена дори не са знаели. Изследванията доказват още, че само няколко хомосексуални връзки са продължили повече от 2 години, за това има и публикувани данни:

– 24 на сто от хомосексуалистите са имали повече от 100 партньори;
– 43 на сто от хомосексуалистите са имали повече от 500 партньори.

В наши дни тази мода се натрапва много агресивно

Дори в някои училища активисти влизат да рекламират хомосексуализма, а често съвременните средства за масова информация насърчават мъжете и жените да открият своята хомо- или хетеросексуална идентичност чрез фрази от типа: “Погледни дълбоко в душата си”, “Не се срамувай от своите странности”, – възмущава се клиничният психолог. И допълва: – С подобни въпроси те атакуват непосредствено половата идентичност на човека, внасят смут и объркване, към които децата и юношите са най-уязвими”.

П. Вълков е убеден, че обезличаването на половете чрез прокламиране на хомосексуални бракове и семейства представлява сериозна опасност за цялото общество… Човечеството е създадено от мъже и жени, трети пол няма – казва още той. – Нещо повече, историята и съвременните научни изследвания доказват, че естественото семейство с баща и майка, въпреки всичките си грешки, е възможно най-добрата среда за отглеждане на бъдещо поколение. Наистина ли векове наред сме виждали нещата толкова погрешно? Дали трябва напълно да зачеркнем цялата човешка история заради последното телевизионно шоу или поредния гей-парад, рекламиращ девиантното поведение и изопачаващ половите роли?

Д-р Вълков е убеден, че полът има значение и повечето родители се надяват децата им да израснат хетеросексуални. Човекът е създаден такъв. И всяко объркване в хетеросексуалната му природа носи много нещастие, болка и мъка. Дълбоко в себе си хомосексуалистите осъзнават, че нещо не е наред и викат за помощ, понякога дори по най-парадоксалния начин: като търсят одобрение чрез паради, любов – в безразборни и краткотрайни връзки, като проявяват гняв към всички “различни”.

– От гледна точка на биологията хомосексуализмът не е вроден, а е избор.
– От гледна точка на психологията хомосексуализмът е обратим.
– От гледна точка на социологията хомосексуализмът е противоестествено явление.
– От гледна точка на религията хомосексуализмът е грях.

Рискът от заразяване със спин при тези мъже е… 1000 пъти по-голям

Тази информация е от Центъра за контрол на болестите при мъжете-хомосексуалисти. А последващите факти, които посочват авторите, са резюме от многобройни изследвания.

Хомосексуалистите са най-рисковият контингент за заразяване със СПИН, следван от наркомани, използващи интравенозно въвеждане на наркотиците.

Драстично съкращаване на средната продължителност на живота (от 79 на 45 години при жените и от 75 на 43 години при мъжете).
73 на сто от хомосексуалистите мъже са правили секс с момчета на възраст 16-19 г., или по-млади.

Въпреки че знаят за риска от СПИН, хомосексуалистите продължават да се въвличат в опасни сексуални практики.
Хомосексуалистите представляват най-рисковата група за болести, предавани по полов път.
Много от хомосексуалните контакти са медицински опасни със или без предпазване.

40 на сто от тийнейджърите-хомосексуалисти са извършвали опити (успешни или неуспешни) за самоубийство.
58 на сто от хомосексуалните жени имат психиатрични разстройства в сравнение с 21 на сто от хетеросексуалните жени.
74 на сто от хомосексуалните мъже мислят за самоубийство в сравнение с 28 на сто от хетеросексуалните мъже.
Тези, които са привлечени от лица от същия пол, са един до три процента от населението, но извършват около една трета от всички сексуални престъпления срещу деца.

Впрочем!

Опасен ли е хомосексуализмът за здравето и живота на практикуващите? Отговорът е твърдо “да” – убедени са авторите на изследването. Социалните предразсъдъци и дискриминация нямат отношение към появата на по-горните проблеми.

Изследванията също показват, че в градовете, които са най-благосклонни към гейовете, като Ню Йорк и Сан Франциско, хомосексуалистите имат дори повече медицински и психически проблеми.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.