Home » Избрано, политика

“Дер Щандарт”: България на Борисов бе ръководена като частна охранителна фирма

2013.05.02 Няма коментари
Spread the love

Западна Европа, където хората още бъркат София и Скопие, и познанията по география започват да се замъгляват зад Будапеща, можа да извлече две важни поуки от България (до Румъния и Гърция), пише австрийското издание „Дер Щандарт”. И посочва:

Строгите икономии могат да доведат до изхвърляне от играта. А присъединяването към ЕС не значи непременно, че политиците ще започнат да мислят демократично.

„Неуспехът на българското правителство, което едностранчиво преследваше строгите икономии, може да даде храна за размисъл в Берлин, Брюксел и Европейската централна банка във Франкфурт”, посочва изданието.

Шест години членство на България в ЕС не можаха да премахнат дори конституционните проблеми, но насърчиха появата на нови съмнителни елити. Това е един добър ориентир за преговорите за присъединяване с новите и бъдещите кандидатки за ЕС, коментира още изданието.

„Скандалът с подслушването, който беляза кампанията за предсрочните парламентарни избори в България, е всичко друго, но не и нов за балканската държава. Кликите от годините на социализма се смениха с полицейски служби, тайни служби, сенчести групи и частни охранители. Шокиращото, което прави впечатление от записаните разговори на бившите управници, е безкрайният вулгаризъм и цинизъм”, пише „Дер Щандарт” и отбелязва, че България на Бойко Борисов беше ръководена като частна охранителна фирма.

Източник:   Dariknews.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.