Home » Избрано, политика

Гражданският борд към МС: ЦИК да спре да ни бойкотира

2013.04.24 Няма коментари
Spread the love

Да дойде представител на ЦИК и да спре да ги бойкотира – на това се надяват членовете на Изборния борд към Министерския съвет. Утре членовете му ще се съберат на заседание. Досега нито веднъж представител на Централната избирателна комисия не е присъствал на сбирка на Изборния борд.

“ЦИК е основният партньор на борда и “всички сме в едно безпокойство от опасенията по подготовката и провеждането на изборите”, поясни председателстващата миналото заседание проф. Емилия Друмева.

В рамките на заседанието ще бъде представена текуща информация от МС за техническо-организационната подготовка на изборите, информация от МВР и прокуратурата относно сигнали за нередности, както и за взаимодействието при подаване на сигнали за нарушения от гражданите към неправителствените организации и чрез тях към правоохранителните органи.

Дневният ред на заседанието предвижда да се проведе среща с представител на Комисията за защита на личните данни относно подписките за партиите и възникнали съмнения за злоупотреба с лични данни, както и да бъде представена информация от ГД “ГРАО” за започналите вече проверки по заявления на граждани дали фигурират в подписките за партии.

Участниците в Изборния борд ще се запознаят с информация за организационно-техническото взаимодействие между ЦИК и органите на изпълнителната власт.

Източник:  Pik.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.