2024-03-28

5 thoughts on “Важни църковни новини от Америка

  1. EDNA MNOGO GOLIAMA POPRAVKA V CWPOSTAVKATA OTDOLU NA STSTIYATA: cWRKVATA „SV IVAN RILSKI“ CHICAGO OSHTE OT SWZDAVANETO SI PREZ 1996 GODINA E KWM BWLGARSKIA DIOCEZ NA OCA I NIKOGA NE E BILA KWM IOSIF I SINODA. ZATOVA E TAKA RAZPALENA ATAKATA SRESHTU TAZI NAISTINA BWLGARSKW CWRKVA!!!!!
    DA TAKA E !!!! DOKATO IMA VLADICI KATO IOSIF ZA SWJALENIE 🙁

  2. Какво стана по-нататък:

    По-късно в църквата са се представили и участници в събрание, което се е провело в храма след разбиването на вратите. Те са показали на полицията решение, че са гласували недоверие на сегашното настоятелство и избират ново, показали са и писма от владиката Йосиф, че връща отново като енорийски свещеник Валери Шумаров. Полицията приела тяхната теза и е забранила на старото настоятелство достъпа до църквата.

  3. Не знам защо владиката Йосиф не се е вслушал в гласовете на мнозинството от енориашите и законно избраното настоятелство на този храм, за да не се стига до там той да стои затворен и сред църковната общност да се появяват такива брожения и дори сблъсъци. При всички положения е жалко, че това се случва.

    Що се отнася до миналото на владиката като сътрудник на бившата ДС, той все пак беше единственият митрополит, член на Св. Синод на БПЦ, който години преди да се отворят досиетата на висшия клир, излезе с открито обръщение към българския народ, извинявайки се за това свое минало.

    Обръщението му, написано и публикувано в български медии през 2008 г., може да се прочете тук – http://www.mediapool.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%89%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%B9-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B5!-news140722.html

  4. Сътрудникът на ДС Йосиф (светско име Иван Босаков) е духовник от Българската православна църква, който от 1989 г. е американско-канадско-австралийски митрополит и отговорен за храмовете ни в Америка.
    Какво друго може да се очаква!

  5. В момента заключената църква (вратата в залата) се разбива от българи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *