2024-03-28

3 thoughts on “Жената с най-високо IQ в света вицепрезидент на България – защо не?

  1. IQ-ТО ВКАРА ГОЛ НА ПОЛИТИКАТА
    Юлиана Ончева

    Що е то вицепрезидент и има ли нужда от него държавата – шестима претенденти за поста се явиха на дебат в БНТ по темата.
    http://izborite.bnt.bg/component/content/article/24-elections/elections-2011/559-2011-10-10-16-56-40

    На пет от тях участието може лесно да се определи с една дума – доминираща в изказванията им, и с още една за оценка.
    По тази схема Павел Шопов – вицето на Волен Сидеров, „Атака“, се изчерпва с рефрена си „не“ и агресията, заляла зрителите.
    Поля Станчева – вторият човек зад Атанас Семов, РЗС, натърти многократно партийния лозунг „нова конституция“ и стресна публиката с мерак за реваншизъм – предимно към медиите, от чийто среди произлиза екс шефката на БНР, и към ГЕРБ, от чиято листа е общински съветник.
    Анелия Делчева – избраната чрез Фейсбук претендентка за №2 в президентството от Павел Чернев, Партия на хората от народа, наложи „обикновени хора“ в тв изявата си и си остана на ниво обикновеност.
    „Разрушаване на държавността“ откриваше всеки път, щом вземе думата, Николай Георгиев – в тандем с Алексей Петров в битката за „Дондуков“ 2, „военен“ изпъваше се зрителят чинно още при първият звук от устата на кандидата. Въпреки опита му във военната дипломация.
    Синият Емануил Йорданов – в двойка с кандидата за президент Румен Христов, заложи на „правова държава“ и показа завидните си умения на адвокат пред тв аудиторията. Прецизен към закона, политически обигран, строг и сериозен, но и изкушаващо толерантен към всички групи в обществото.
    IQ-то си е IQ – този вариант на „ученото си е учено“ пролича в поведението на човека зад Красимир Каракачанов, ВМРО-БНД – Даниела Симидчиева. Всъщност можеше да се очаква, че председателят на МЕНСА-България ще стартира с нещо оригинално в посланието си към бг избирателите. Едва ли обаче много от тях са се надявали да чуят политическият еквивалент на „Бъдете себе си“ от кандидат за вицепрезидент у нас. „Слушайте и дайте гласа си, за когото ви харесва, дори той да е единствен в урните“, каза Симидчиева.
    Който чу, чу.
    Честно казано, по-голямата част от дебата можеше и да се пропусне. Освен мига, в който буйната македонка Даниела скочи на разпаления Павел Шопов – говорите глупости, отсече тя и така стресна агресивния атакист с неочакваната си атака, че той замълча. Успех, безспорно сред най-трудно постижимите в родната политика. И едно на нула за искреността в нея.

  2. РЗС издигна бившия директор на БНР и настоящ общински съветник в София от ГЕРБ Поля Станчева за кандидат за вицепрезидент. На днешното си заседание управителният съвет на партията е утвърдил кандидатурата на Станчева, както и на претендента за президент Атанас Семов, предаде БТА.

    \"Кандидатът за вицепрезидент е безспорен професионалист и силна личност, името й е символ на смелост и откритост\", каза Янев при представянето й.

    \"Приех да се кандидатирам от името на РЗС, защото съм убедена съм, че на България е съдбовно необходима нова конституция, а партия РЗС е единствената, която се бори за това\", каза Станчева. По думите й, ако няма такава промяна, дори и да дойдат нови хора, то остават старите практики.

    През 2007 г. Поля Станчева беше кандидат за кмет на столичния район \"Лозенец\" от ГЕРБ, но загуби срещу претендента на десницата Прошко Прошков. Станчева беше генерален директор на БНР, шеф на пресцентъра на 38-ото Народно събрание, а преди това – журналист в БНТ.

    Според неофициалните информации недоволството на Станчева срещу ГЕРБ е отдавна и е провокирано от това, че не е получила право да води медийната политика на партията в общинския съвет. През пролетта на 2008 г. покрай избора на бъдещия общински омбудсман тя обвини публично председателя на Столичния общински съвет Андрей Иванов (ГЕРБ), че се опитва да \"замете следите на Антоан Николов\" в общината.

    Според Поля Станчева единствено РЗС в момента провеждала \"решителна антикорупционна политика\". \"Ако ГЕРБ получи цялата власт в страната, ще бъдат преодолени и последните защитни механизми на демокрацията – разделението на властите\", каза тя. Обясни, че останала в Столичния общински съвет, за да бъда докрай председател на комисията по етика, и не е предала избирателите си.

    В последните няколко месеца дори се случи немислимото и общинският съвет закри заседанията си за гражданите и тогава започна официалното ми противопоставяне на председателя на общинския съвет, каза още Поля Станчева.

    ГЕРБ: Странно е да се сеща за нередности чак сега

    Кметът на София и кандидат за втори мандат от ГЕРБ Йорданка Фандъкова коментира пред журналисти, че е странна реакцията на Станчева срещу работата на общинския съвет чак в края на мандата. \"Моят призив е, когато има сигнали, те да се подават конкретно, да се проверяват и да се сезират компетентните органи, а не само да се говори\",каза Фандъкова, цитирана от агенция \"Фокус\".

    Фандъкова каза, че никога не е получавала сигнали от Поля Станчева. Работили сме с нея по други проекти и сега ми е малко странно, че в края на мандата се сеща, че има нередности, каза още тя.

    БСП: Това е началото на разпада на ГЕРБ

    Много хора прескачат от партия в партия – така лидерът на БСП Сергей Станишев коментира лаконично номинацията на Станчева. Той отбеляза, че основният опонент на президентските избори е ГЕРБ и претендентът им Росен Плевнелиев, кандидатите на другите партии не го интересували.

    Кандидат-кметът на БСП в София и общински съветник Георги Кадиев посочи, че номинирането на Станчева е началото на разпада на ГЕРБ. Хората в тази партия виждат и знаят за какво става въпрос и затова започват да бягат.

  3. Кр.Каракачанов на пресконференцията преди малко:
    За мен никой до сега не е казвал, че съм обратен и че съм се възползвал да крада и незаконно да се обогатявам.
    Когато аз обикалях из Сърбия, за да пиша анализи, за които не съм взел стотинка и ми режеха спирачките и не знаех дали ще осъмна, тези които днес ме обвиняват в сътрудничество с ДС правеха кариера в Комсомола като комсомолски секретари, като Николайчо Младенов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *