Home » Избрано

Ритъмът на сърцето

2011.06.30 Няма коментари
Spread the love

Роман по действителен случай

 

Това е историята на едно глухо момиче, написана като изповед. Родена по времето на прехода в България, героинята рано губи баща си и преждевременно се изправя пред стената, издигната между чуващите и глухите хора. Разказ за борбата на едно дете да оцелее в черно-белия свят на глухотата и да съумее да го оцвети. Когато пораства, момичето среща своята любов, но любимият й е чуващо момче и тя осъзнава, че тази любов е обречена. Книгата преплита в себе си автобиографични и фикционални моменти, което превръща сюжета й в една универсална история за съзряването и любовта, разказана през изпълнения с тишина, но и с много красота светоглед на авторката Росица Караджова. История за начина на усещане на музиката, любовта и сцената.

За автора: 

Росица Караджова е родена на 21 юли 1992 г. в гр. Хасково, в семейство на глухи родители. При раждането й, докторите установяват 80 процента наследствена глухонемота. По законите на Република България тя е инвалид втора група. Член е на съюза на глухите в България. От 6-годишна танцува в групата за модерни танци при Районно Дружество на Глухите – гр. Хасково. В момента завършва средното си образование в Професионална гимназия по лека промишленост “Райна Княгиня” – гр. Хасково.

През 2009 година е носителка на короната – Мис България Тишина.  През 2010 година участва в първото издание на шоуто за сбъдване на мечти “Байландо”. Стига до финала и променя представата за глухите хора в България.

Роси мечтае да учи актьорско майсторство и да стане актриса. Мечтае да има превод за глухи по новините и в предаванията по Националните телевизии. Мечтае хората да спрат да наричат глухите – глухонеми. Бори се за интеграция на инвалидите. Мечтае да докаже, че двата свята, тези на чуващите и глухите, могат да се слеят и да станат едно цяло.

Издателство Сиела подкрепя Росица Караджова в това начинание като издава първата й книга Ритъмът на сърцето.

Специално за премиерата от САЩ пристига режисьора Томас Маковским, с който се водят в момента преговори за филм по книгата.

 

Източник:  culture.actualno.com

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.