Home » Избрано

Президент на всички българи, включително и на “външните”

2011.06.11 Няма коментари
Spread the love

Като се превърне от партийно излъчена или подкрепена фигура, след като бъде избран на поста, президентът по конституция става държавен глава на всички българи.

Но не само на българите в родината, но и на българите по света – и най-вече не просто на онези, които са я напуснали по политически, икономически или лични причини, а на всички, които са останали да живуркат и гаснат в заграбените от съседите ни изконни български земи.

И след като не могат да бъдат върнати тези земи на България, поне може да се поставят ребром и по мъжки въпросите с тяхното положение в чуждите държави. Защото там не ги потупват по рамото, а ги асимилират и притесняват по всякакви ехидни начини.

В Гърция им забраниха да говорят на български и ги нарекоха славянофонни гърци! Били са ги по участъците с дъски и камшици, докато на въпроса “Как се казваш?” не отвърнат “Николаки, не Николай!”

В Сърбия, в Западните покрайнини, ги преследват като врагове. Когато се водеше войната за Косово, ги мобилизираха и ги пращаха на предни позиции, което малцина помнят или знаят, за да ги убиват първо тях шиптърите. Защо унгарците имат автономия във Войводина, а българите нямат и децата там изучават български език факултативно по 3-4 часа седмично?

Да не говорим за Македония!

Като стане президент, даденият господин нека не се държи като мажоретка, пардон – мижитурка; когато отиде в съседната балканска страна, не да прави мили очи заради добрите съседски взаимоотношения, а да удари по масата (образно казано; не е нужно да удря с обувка като съветският мужик Хрушчов по банката в ООН) и да заяви на домакините си: “Ей, байчовци, тука у вас живеят много наши хора. Те имат такива и такива проблеми, поставят такива и такива въпроси. Решете ги в тяхна полза, господинчовци, иначе ще видите през крив макарон подкрепата ни за членство в ЕС!”

Така, както Гърция направи с Македония – отряза я за членството в НАТО заради едното име. Или Словения с Хърватска заради спорни земи.

За какво ни е такъв държавен глава, ако само тук си придава фасони и посреща държавни глави пред паметника на Незнайния воин, а в чужбина не чини и лукова глава?

Българският президент трябва да се кълне не в Народното събрание, а пред паметника на Стефан Стамболов в градинката пред Централния военен клуб в София, за да е готов като него да защитава българските интереси не само в България, а и в чужбина.

Тогава ще бъде президент на всички българи.

Иначе за какво ни е целият този панаир и масраф.

Славимир Генчев

http://parasol.blog.bg/

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.