Home » Избрано

Детският портал Az-Deteto.bg отбеляза своя девети рожден ден

2011.06.03 Няма коментари
Spread the love

Az-Deteto.bg отличи петима творци и творчески колективи за принос към щастливото детство на българските деца

Леда Милева, Рози Карасловава и детска вокална група Бон Бон, Детски отдел на Столична библиотека, Столичен куклен театър и екипът на спектакъла „Бремен“, Държавен театър „Стоян Бъчваров“ – ТМПЦ-Варна, са отличените тази година от Az-Deteto.bg за принос за щастливото детство на българските деца. Почетните грамоти бяха обявени и връчени на традиционния празник в Софийския зоопарк пред клетката на пони Вихър на 29 май 2011, с който детският портал отбеляза своя девети рожден ден.

Досегашни носители на приза на Az-Deteto.bg от предишните две години са Валери Петров, Красимира Колдамова, Слава Рачева, Борис Карадимчев, кака Лара, Владимир Люцканов (бате Влади), Маша Илиева, Елза Лалева и др.

За доброто настроение на всички над 900 деца, присъстващи на празника по повод Международния ден на детето и деветия рожден ден на www.Az-Deteto.bg, се погрижиха феите Розофея и Жълтофея, летящото куче Випо, Олинезко. Наградите и подаръците за многото забавни игри и танци на тържеството, осигуриха партньорите от Екопак България, Победа, Олинеза, Виполенд, МАМ и ХИПП, Аркор и Екопак България.

На прага на лятната ваканция, ето какво споделят 295 деца в специалната анкета на Az-Deteto.bg „Какво искате да правите през лятната ваканция“.
Новите приятелства и четенето на интересни книги са най-желаните от децата занимания за летните месеци (по 17%). Непосредствено след тях се нареждат пътешествията в България и в чужбина, заедно със спортната дейност (по 16%). Спането до късно и гледането на телевизия са в средата на класацията, съответно с 10% и с 11% от гласовете. Но по-голям е общият дял на децата, които искат да използват ваканцията, за да усвоят нови умения – да готвят, чужд език, музикален инструмент, рисуване или театър (общо 13%).
Или както обобщава Стефани, едно от децата участвали в анкетата: „През лятото не се прави само едно нещо!Тогава е времето да се забавляваме и да научаваме много нови неща. Аз лично използвам лятото за всичко, за което мога да се сетя или да прочета в Аз детето!“

Az-Deteto.bg пожелава на всички деца щастлива ваканция!

azdeteto

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.