Home » Избрано

74% от японците подкрепят закриването на АЕЦ

2011.06.14 Няма коментари
Spread the love

Близо три четвърти – 74 на сто, от японците подкрепят идеята за постепенно закриване на АЕЦ, съобщи „Ройтерс“, като се позова на резултати от проучване на общественото мнение, публикувани днес в японския вестник „Асахи“.

В същото време 51% от анкетираните смятат, че реакторите, затворени в момента за проверки, трябва да бъдат пуснати в експлоатация. Срещу това се обявили 35 на сто от участвалите в проучването.

В Япония има 54 ядрени реактора. Според „Ройтерс“ затварянето им е свързано с изключително високи разходи, при това в момента не съществува вариант за заместващи мощности. Преди аварията в АЕЦ „Фукушима 1“ АЕЦ В Япония генерираха 30 на сто от необходимата на страната електроенергия.

Електроенергията, генерирана от възобновяеми енергийни източници, в момента възлиза на около 10% от общата консумация. Според проучването, представено във вестник „Асахи“, 65 на сто от анкетираните биха се съгласили с по-високи цени на електроенергията, за да се стимулира разработването на възобновяеми енергийни източници.

Източник: http://www.dnevnik.bg/

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.