2024-04-24

25 thoughts on “Какво преброява и с кого си партнира партия «Другата България»

  1. Диана, Мони, Желю и сие – разкрити сте! Ха-ха-ха-ха!
    Не разбирате ли защо не ви отговаря никой на тъпите коментари …

  2. Прав си Жельо. Бита карта е тая държава. Проблема си е в нас самите.

  3. Омръзна ми да гледам непрекъснато вица за ада и казана на българите…! Да се оплюва постоянно човек,с позитивна и наистина важна инициатива за всички българи,ми се струва супер калташко.Браво!Типично по нашенски!Да сте живи и здрави!!!

  4. Антипартиец – точно секретарки се занимават с мащабни онлайн кампании и точно за 150 евро на месец. Първо много е съмнително, че такива кампании има изобщо и второ недей да си измисляш моля ти се, че си жалък. Стига си цитрал разни жълти издания, ами се опитай да подкрепиш каузата.

  5. БСП „НАЗНАЧАВА“ АГЕНТИ НА РАБОТА ВЪВ ФОРУМИ, ТУИТЪР И ФЕЙСБУК

    учейки се от ГЕРБ и от опита на партия „Другата България“, за която по форумите пишат под различни имена две платени секретарки за по 150 евро на месец, придавайки гражданска активност и подкрепа за измисления патриот с многото имена, на който кукловодите му ще му бият шута щом изпадне и от политиката.

    9 април 2011 г. /БЛИЦ и Медияпул/

    БСП смята да заложи на онлайн кампания, която да гарантира силно присъствие на партията в социалните мрежи Фейсбук и Туитър, както и хвалби за социалистите по форумите в интернет. Това предвижда разработената от Антон Кутев предизборна стратегия, която да обхваща глобалната мрежа.
    Платформата, разписана от депутата, има две плоскости – обща политика и политика по места. Идеята на Кутев е левицата да обхване национални местни форуми, най-често медийни, в които се отразява дейността на БСП.

    Във всеки град местната организация на социалистите ще избере между 10 и 15 “млади и образовани хора”, предвижа още планът на Кутев. Всеки един от тях ще пише в различна сфера. Някои ще имат за задача да хвалят кандидата за кмет на партията, а други да се застъпват пред останалите юзъри за идеите на БСП и “да ги обясняват”.

    На национално ниво също ще има екип от 15 души, които да следят работата на “колегите си” и от своя страна да защитават партийните цели във форумите на националните медии.

    Въпреки че според БСП планът им за онлайн кампания, с която да привличат в редиците си младите хора, е особено иновативен, подобни организирани от ГЕРБ онлайн групички, действат вече от няколко месеца.

    После оформените идеи ще бъдат спускани до представителите на левицата по места, а изпълнението им ще бъде следено.

    В БСП са решили и да подготвят “платформа” от няколко интернет страници, едната от които вече е готова: azprotestiram.com

    Според идеята на Кутев още БСП ще си създаде профил в Туитър, откъдето да изпраща “кратки и ясни послания”, както и “разрития за ГЕРБ”. Също така левицата ще се опита да синхронизира действията си във Фейсбук. “Към момента има десетки групи за оставка на Бойко Борисов – целта ни е да обединим всичко това, за да не се получава такова разпокъсване, а и да имаме реален индикатор за бройки”, обясниха от Изпълнителното бюро на БСП.

    Реализацията на проекта ще струва няколко хиляди лева на месец, но окончателният бюджет, който ще бъде одобрен от тясното партийно ръководство, не е ясен, а може и да бъде разширяван.

  6. Е, на всеки мисля, че му е ясно, на какво са способни хората, само и само да подронят репутацията на някого…

  7. От сигурен източник знам, че информацията в посочената по-горе статия е абсолютна клевета. Томалевски не е бил в затвора никога.

  8. Ако човек излъже веднъж,
    не бих му поверил да се заеме с много по безобидни неща отколкото преброяване и събиране на чужда информация:

    http://www.bulgaria-news.bg/category/exclusive/outframe/article/post1930.html

    Уважавайте си го, целунете го отзад ако искате, но не ме задължавайте да ми харесва нещо, от което ми се повдига и повръща.

  9. Не се опитвам да всявам никакво разединение, а по-скоро яснота по въпроса. Държа да уточня, че аз връзка с г-н Томалевски нямам, казвам го, защото виждам, че сте ни заклеймили под общ знаменател по-горе. Просто го уважавам и ми харесва това, което се опитва да направи за България.

  10. Стефане, (обръщам се така, защото не сте си казали фамилията) виждам, че се опитвате да всеете някакво разединение – това ли ви е обединението, за което радеете и вие, Филип Илиевски и Томалевски?
    Всеки отговаря сам за постъпките си. А колкото до това дали съм бил в ДС мога да го докажа с документи. Отгоре на всичко съм имал и чудесни приятели така, че независимо, че съм имал някои противообществени прояви никой не е доносничил за мен. А колкото за това дали съм за преброяването – за него съм и моля проследете разговора ми в съседната тема с г-жа Илиева. Линк: https://www.eurochicago.com/2011/03/drugata-balgariya-imotni-izmami/comment-page-1/#comment-36663

  11. някой българин като г-н Томалевски се опита да ни обедини или да направи нещо добро за нашата държава…

    Пък кажете ни какво добро е направил Томалети, за родния си град например или поне за едно село, пък да се захваща с цялата държава.
    То и турците са ни обединили – нали е имало трима братя и три държави.

  12. Въпрос към господата от EuroChicago. Много бих искал да знам защо се опитвате да манипулирате кампанията на Божидар Томалевски. Обществена тайна е, че колегите ви от в-к България се оглавяват от бившия агент на ДС – Хамид Русев и тъй като той се чувства заплашен от тази статистическа информация и той постоянно отправя нападки и се опитва да заклейми ПП „Другата Партия“ както каква ли не. Интересното тук е, че и вие с подобно отношение се отнасяте към преброяването. Дали и вие сте като тях ?

  13. Въпрос към господата от EuroChicago. Защо толкова много ви е страх от статистическата информация относно броя на българите в чужбина. Абсолютно наясно съм, че колегата ви Хамид Русев, който дълги години се подвизаваше в ДС и избяга с пари на касата, а сега оглавява в-к България е заплашен от това преброяване и затова се опитва да саботира реномето на ПП „Другата България“. Интересно ми е обаче защо и вие ? И вие ли сте като тях ?

  14. Иска ми се да бъда неутрален по отношение на тази статия и да изкажа обективно мнение, но честно казано не мога да разбера наистина, защо всеки път, когато някой българин като г-н Томалевски се опита да ни обедини или да направи нещо добро за нашата държава, първата работа на медиите е да започнат да си измислят новини. Не ми харесва и съм крайно разочарован от публикуваното. Би трябвало да се поддържаме едни други, а не обратното.

  15. „капитана said:

    МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА КАЖЕ НЕЩО ПО-ВЕЧЕ ЗА БОЖИДАР ТОМАЛЕВ И ТАЗИ ПАРТИЯ ИЛИ ФИРМА КАКВОТО Е ТАМ, ЗАЩО ТАКА ЛОШО ГО НАПАДАТ, А ДРУГИ ПЪК ЯРОСТНО ГО ЗАЩИТАВАТ.“

    ГОЛЕМИЯТ ПИЧ
    Божидар Томалевски, председател на партия „Другата България” пред в-к „Шоу”

    „Божидар Томалевски – 47 годишен, три брака, три деца, рол-модел Силвио Берлюскони, от 1 година изцяло отдаден на партия „Другата България”, която му пречи да поддържа равния си загар от ски и голф. На българския политически небосклон изпъстрен с тюлфлеци и цървули, Божидар Томалевски свети със собствена светлина като перла в свинска тор. Трябва ли й на България един истински ПИЧ, за да я оправи!

    АГ: Какво е посланието на Големия пич Божидар Томалевски към избирателите?Какво е посланието на Големия пич Божидар Томалевски към избирателите?

    БТ: Бъдете пичове и изберете пичове да ви представляват в Парламента, а не охлюви самозванци!“

    http://www.parisvesti.com/news/29-bulgaria/702-tomalevskipredshou

    Удариха Божидар Томалевски със 136 милиона евро коментари/8
    7 март 2011, 21:18

    София, България

    „След люти скандали Общинският съвет на Поморие гласува докладна записка за старт на процедура по разваляне на най-голямата сделка в историята на общината. Става въпрос за шумно рекламирания през 2007 г. проект за строеж на голф комплекс край Каблешково, който бе и венецът на предизборната кампания на Петър Златанов като кмет за втори мандат.“
    http://www.blitz.bg/news/article/101663

    Божидар Томалевски се бори за министър коментари/9
    31 януари 2011, 13:40

    София, България

    „С отворено писмо до Бойко Борисов, Цецка Цачева, Доброслав Димитров и Николай Младенов се обърна Божидар Томалевски, за да бъде решен въпросът за избора и назначаването на ново лице, което да заеме овакантения пост министър за българите в чужбина на мястото на напусналия Божидар Димитров… ПП „Другата България“ оценява високо политиката на сегашното правителство, което за първи път ангажирано работи със сънародниците ни извън пределите на страната.
    http://www.blitz.bg/news/article/98288

    Колко имена има Божидар Томалевски – председателят на П.П.“Другата България”?
    Статията е публикувана преди 1 год., 9 мес. на 28 юни 2009 г, и е видяна 1558 пъти
    По материали от: Паула Лайт Публикувана от bg-history

    ..Според Стоянов съмнителни са били и действителните самоличности и индиректни бизнес контакти на Томалети и другият управител на „ЕНДЖИБИ КЪНСАЛТИНГ“ – Георги Гюрковски. По съдебните регистри, според Стоянов, Томалети има 3 финландски и една българска самоличности, на всяка от които има регистрирани различни фирми. Българското име на господина е Божидар Томалев, който управлява, или притежава 3 фирми и още толкова, но различни от тях, като Дарио Томалети. Индиректните бизнес връзки на Томалети и Гюрковски водят до около 40 офшорни фирми регистрирани на едни и същи телефони и адреси у нас, твърди досегашният председател на общинския съвет в Поморие. Според него до момента в общината нямало никаква официална референция от обявените пред медиите и Агенцията за инвестиции британски големи инвестиционни компании. Стоян Стоянов заяви, че е смутен и от съмнителна заменка на 203 дка държавна земя граничеща с „голф-селището“ чрез подставени лица, свързани пряко, или косвено със самия Дарио Томалети (Божидар Томалев). За последното е необходимо разследване от Комисията по корупция в Народното събрание, Прокуратурата и ГДБОП, за начина по който е придобита и защо за жълти стотинки и държавната земя, съседна на общинските терени, смята Стоянов.“
    http://www.politichesko.info/3255/Kolko-imena-ima-Bozhidar-Tomalevski-%E2%80%93-predsedateliat-na-PP%E2%80%9CDrugata-Bulgariia%E2%80%9D-?.html

    Божидар Томалевски: Делихме една жена с Маргина
    http://www.blitz.bg/news/article/88849

    Атанас Панайотов: Бригадите на Карамански, Слави Бинев и Венци Прокопа се опълчиха на борците
    „- Божидар Томалевски, за когото спомена, е шеф на партията на емигрантите „Другата България”?!
    – Божидар Томалевски или Божката или още Божо Дупето се бута насам-натам да си намери място под слънцето. Аз съм му като по-голям брат. Навремето съм го учил да прави шанжета по улиците, дори сме бръмчали заедно на чужденци. Той беше спасител на Слънчев бряг, беше ми от малкото конкуренти сред нежния пол. Ожени се за една голяма сладурана дебелана – финландка, беше с 20-30 кг над него, но тогава се женехме за която падне, за да можем да възираме от България… Така той замина за Финландия. Втората му жена е унгарска манекенка, много красиво момиче, която заради него научи перфектно български. Сега е женен за българка стюардеса. И от трите има по едно дете.“
    http://www.blitz.bg/article/20871

    И т.н., и т.п.

  16. Значи това, което знам аз за тази кампания е, че целта й съвсем не е користна, каквато много хора я изкарват. Идеята е да се добие една представа какъв е броя на живеещите в чужбина българи, нещо, което досега не е правено и нямаме като информация. Не мога да разбера защо НСИ не подкрепят инициативата – нямат административната възможност да обработят данните – ок, но защо не подкрепят партията, при положение, че тя сама финансира кампанията. В крайна сметка това е за доброто на българите по света. Би било добре на тази база да се изготви еда адекватна политика, която да им осигурява защита на правата, която сега, може би, липсва.

  17. МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА КАЖЕ НЕЩО ПО-ВЕЧЕ ЗА БОЖИДАР ТОМАЛЕВ И ТАЗИ ПАРТИЯ ИЛИ ФИРМА КАКВОТО Е ТАМ, ЗАЩО ТАКА ЛОШО ГО НАПАДАТ, А ДРУГИ ПЪК ЯРОСТНО ГО ЗАЩИТАВАТ.

  18. ДНЕС 30.03.2011 ДАБЧ ИЗРАЗИ СВОЯТА АБСОЛЮТНА И КАТЕГОРИЧНА ПОДКРЕПА ЗА ИНИЦИАТИВАТА НА ПП „Другата България” , КОЯТО ВЕЧЕ ПРОВЕЖДА ПРОУЧВАНЕ ЗА БРОЯ НА СЪНАРОДНИЦИТЕ НИ ЗАД ГРАНИЦА!

    Проучването числеността на българските ДИАСПОРИ по света е част от дейността на ДАБЧ!

    Съобразно своите компетенции, още от своето основаване преди 18 години, Държавната агенция за българите в чужбина /ДАБЧ/ събира, анализира и обобщава информация за броя на сънародниците ни по целия свят. Тази информация се предоставя на държавни институции, неправителствени организации, средства за масово осведомяване.

    Към сегашния момент ДАБЧ поддържа база-данни за числеността на българските общности в 76 държави по света. От тях в 63 страни има данни за изградени 735 организационни структури на българите, които са с различен профил на дейност: културни сдружения, училища, Български православни църковни общини, клубове, библиотеки, медии – печатни издания, радио и телевизионни програми на български език, интернет сайтове.

    В проучвателната дейност по отношение на броя на българите в чужбина ДАБЧ ползва информация от Министерството на външните работи, респективно българските дипломатически мисии в чужбина, сайтове на статистически институции в съответните страни, както и данни от изброените по-горе организационни структури. Освен това се вземат предвид и научни исторически, социологически, етнологични, филологични и др. изследвания.

    По отношение на историческата българска диаспора ДАБЧ ползва и официалните данни от преброяванията в държави, където общностите на нашите сънародници имат статут на национално малцинство – Украйна, Молдова, Румъния, както и за българите в Сърбия, Словакия, Чехия, Хърватия и Унгария. От събраната и систематизирана от ДАБЧ база-данни е видно, че най-големите български общности са в САЩ, Украйна, Молдова, Гърция, Испания, Германия, Австрия, Италия.

    Динамиката на миграцията в европейски и световен мащаб налагат търсенето и на нови източници за събиране на информация, сондаж на обществени мнения и нагласи сред българските общности по света. В този смисъл ДАБЧ изрази своята принципна подкрепа на инициативата на ПП „Другата България”, която има намерението да проведе самостоятелно проучване за броя на сънародниците ни зад граница.

    База-данни на ДАБЧ за числеността на българските общности по света

    Броят на българите по света спада към въпросите с нееднозначни отговори. Точната численост на българските общности има условен характер, тъй като информацията е крайно неустойчива – главно поради разминаване в оценките на различните източници и наличие на миграция. Към това спада и естествената асимилация на нашите сънародници в някои страни. При характеристиката на българските общности се отчита и официалната позиция на някои държави за отсъствието в страната на малцинства по етнически или езиков признак. За броя на българите в отделни страни също може да се говори с приблизителни стойности, тъй като по време на тяхното установяване в държавата-приемник те са регистрирани заедно с представители на други народи. Съвременните условия на свободно придвижване са обективна предпоставка за възможна трудност при определяне на въпроса за трайното заселване на сънародници по региони и държави.

  19. Уважаеми дами и господа,
    Не се поддавайте на инсинуации! Като уважаван медиен портал, преди да публикувате каквато и да е информация – особено по повод инициативата за онлайн преброяването на нашенците по света, следва да проверите найната истинност.
    Вместо да адмирирате ЕДНА ТАКАВА ИНИЦИАТИВА, за което е нормално да очакваме подкрепа от Вас, не се оставяйте да бъдете манипулирани или подвеждани от Асенчовци, Пешовци , Гошовци, защото това което се прави днес, никога не е правено до сега!
    Никой даже никога не само че не е поискал кредитните карти на някого, но дори не е и помисляно за такова нещо… Не са искани дори и конфиденциални данни. Попълването на ЕГН-тата изобщо не е задължително. Затова преди да се „стрелят” подобни обвинения най-напред трябва да се прочете внимателно и прецени инициативата.
    А тези, които се страхуват да узнаят точния брой на милионите ни сънародници по света са Бай Пешо, Бай Гошо, Бай Ганьо ….или „Гръцкият хор” на ДС, които публикуват ли, публикуват гнусотии като отявлени законспирирани шпиони.
    И когато публикувате информация, проверявайте я, защото носите наказателна отговорност за това.
    Анна Зографова

  20. Разследван за измами събира лични данни в интернет

    Сънародниците ни в чужбина рискуват да бъдат подведени да дадат личните си данни на разследвания за международни измами Божидар Томалев, представящ се още като Божидар Томалевски, лидер на партия „Другата България“.

    Томалев и компанията му от фирмата „Ен Джи Би консултинг“ са разследвани от прокуратурата за опита им да измамят Община Поморие в сделка със 2000 декара земя край Каблешково.

    Под името Дарио Томалети, Томалев се представя през 2006 г. за чуждестранен инвеститор и обещава стотици милиони за туристически комплекс и голф игрище. Подмамена от щедрите обещания, Община Поморие влиза в съдружие с Томалети като апортира 2000 декара земя.

    Строежът на комплекса и голфа така и не започват, но дружината на Томалев предявява претенции да обсеби земята апортирана от общината. Пълното журналистическо разследване за случая можете да прочетете в статията на Биволъ: Разследват шефа на партия „Другата България“ за имотни измами

    В сайта направен от партията на Томалев, наречен „Да преброим Другата част от България“ се изисква въвеждане на подробни лични данни през незащитена връзка.

    Сред многобройните партньори посочени от „Другата България“ са БНТ, БТА, Държавна агенция за българите в чужбина и дори НСИ.

    „Ние, с тази съвместна инициатива с Националния Статистически Институт, се заемаме с това тежко „смятане“. НСИ ще направи необходимия анализ, като данните от него ще бъдат предоставени на институциите.“ – пише на страницата.

    От НСИ вече изрично опровергаха, че имат нещо общо с това преброяване, което означава, че написаното е подвеждащо и измамно.

    В телефонен разговор с репортер на Биволъ доц. д-р Гълъбов призна, че е оказал съдействие за изготвяне на анкетета на „Другата България“. Той е получил твърди уверения заедно с доц д-р Ана Кръстева, че мероприятието се прави със съдействието и ангажимента на НСИ, заедно с БТА и Асоциацията на българските медии в чужбина.

    Уверенията били дадени лично от председателя на партията Томалев. Доц. Гълъбов разбра от Биволъ за официалното опровержение на НСИ и остана видимо неприятно изненадан. Той заяви, че ще се запознае с разпространеното комюнике и ще предприеме действия на свой ред, след като си изясни точната ситуация около факта, че е бил подведен заедно с колежката си.

    Освен, че данните на записващите се в сайта циркулират напълно незащитени в интернет, не е ясно как те ще бъдат предпазени от кражба или незаконно използване. На страницата не е указано, че авторите са регистрирани като администратори на лични данни в Комисията за защита на личните данни.

    Няма я и задължителната информация, която се предоставя на потребителите по закон за възможностите да консултират и променят събраните лични данни.

    Налице са всички признаци, че инициативата е незаконна и от нея би трябвало да се заинтересува както ресорната комисия, така и прокуратурата.

    от Биволъ
    http://www.bivol.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *