2024-03-28

2 thoughts on “Забраниха ли на руснаците да изразяват свое мнение? Вижте видео от Москва

  1. Но понеже отново звучи кремълската пропагандна теза, че никой нищо не бил направил 8 години за Донбас и това било опрадавало варварската агресия на Путин срещу Украйна, да поставя за пореден път въпросите, на които нито Кремъл, нито путинистите имат членоразделни отговори:
    – Какво направи Русия за мирното уреждане на конфликта в Донбас за тези 8 години?
    – Колко пъти Русия свика Съвета за сигурност на ООН за Донбас?
    – Колко пъти постави въпроса в Общото събрание на ООН?
    – Колко пъти се обърна към Международния съд на ООН в Хага?
    – Защо Русия се противопостави на разполагането на мироопазващи сили на ООН в Донбас през 2015 г., които да прекратят конфликта? Да не би защото разполагането на такива сили изисква не само изтегляне на украинската армия, но и слагане на оръжие от проруските сепаратисти в Донбас.
    – Защо Русия през 2017 г. предложи разполагане на мироопазващи сили в Донбас, но само „по границата“ между сепаратистите и украинската армия, което беше отхвърлено от всички, защото това не е мироопазваща операция, а легитимиране на руската окупация на Донбас. Повтарям: разполагане на мироопазващи сили е, когато страните в конфликта се изтеглят от конфликтния регион. Защо Русия не пожела това, ако е била загрижена за сигурността и живота на населението в Донбас?
    ❗️ Или всъщност беше по-изгодно за Русия Донбас да бъде огнище на напрежение, което да им послужи в подходящ момент като претекст за агресия срещу Украйна.

  2. Разбира се, примерът на Путин е заразен и има последователи и на Запад:

    Цитирам: „Facebook блокира депутат от Европейския Парламент, която се обяви против антируските санкции.
    Франческа Донато, член на Европейския парламент (ЕП) от Италия, каза, че след като гласувала против резолюцията за въвеждане на антируските санкции, американската социална мрежа Facebook е блокирала страницата й (facebook.com/ladyonorato/).
    „Моята фейсбук страница беше затворена. Срещу мен започна тежка атака. Направете си изводите“, каза Донато.
    Евродепутатът добави още, че страницата ѝ във Фейсбук е блокирана, след като тя гласува против резолюцията на Европейския парламент за антируските санкции и изрази „критична позиция по отношение на линията на правителството за изостряне на конфликта в Украйна“.
    В същото време Донато поясни, че американската социална мрежа, която преди това е допускала „заплахи и обиди срещу руски граждани“, е заявила, че страницата на евродепутата е „твърде свободна и не съответства на общоприетия мейнстрийм“

    https://www.eurochicago.com/wp-content/uploads/2022/03/Eurochicago-1403.jpg
    .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *