Home » Авторски страници, политика

В блатото на Статуквото

2021.10.13 Няма коментари
Spread the love

.

Досегашният президент на Българския футболен съюз – Борислав Михайлов остава на поста си, след като победи с 241 срещу 230 гласа основния си опонент – Димитър Бербатов, на конгреса на БФС във вторник.

Борислав Михайлов. Снимка: БТА

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Както се очакваше, Статуквото победи във футбола.

Статуквото владее основните ресурси, то е нацвъкало свои хора навсякъде. То е арогантно, корумпирано, безпътно и провалящо нашия футбол. То е Зло. То е наказание. То е Присъда. То е всичко онова, което не би трябвало да бъде, но е.

Статуквото във футбола ще продължи да ни влачи към дъното.

То не може да бъде победено, докато не бъде победено Статуквото в държавата.

Докато нямаме ефективна съдебна система, докато чекмеджетата и шкафовете са пари не бъдат съдени и осъдени. Докато обществото спи. Докато няма воля да се сложи край на Статуквото.

Няма как Статуквото да бъде победено в някаква отделно взета сфера или дейност.

То е стиснало цяла България за гушата. То е стъпило върху гърлото на държавата.

А ние искаме да кажем, на канадска борба дясната ръка на Промяната да победи дясната ръка на Статуквото!?
Кааак!? Как ще стане това. Като спънки, букаи, въжета, гири, капани, неразвръзваеми възли са обхванали от всякъде Промяната и не ѝ дават не само шанс – не ѝ дават да диша.

Възлите на Статуквото не се развързват. Те се разсичат!

България е в ужасно грозна ситуация. Тя е плячкосана, гепена, похитена, насилена от некадърници, безскрупулници, дебели вратове и изтънели сиви вещества – навсякъде, абсолютно навсякъде.
Спира се кислородът на всеки, който е поне някаква алтернатива.

Ще го видите и на идните избори.

В блатото на Статуквото това Статукво не може да бъде победено. Всеки, който се бори със Статуквото в блатото на Статуквото, се покрива или го покриват с тиня, и рано или късно става неразличим от това, с което се бори.

Трябва да се пресуши блатото на Статуквото, а Статуквото без своето блато е обречено.

Битката межде Статуквото и Промяната винаги е битка между Миналото и Бъдещето. Между онези, които предлагат още повече от все същото, и тези, които предлагат нещо ново, нещо различно, нещо освежаващо, нещо даващо надежда.

Когато се сражават Миналото и Бъдещето, винаги побеждава, който контролира Настоящето.

А у нас Настоящето се контролира от Статуквото. Ояло се, разплуло се, натряскало се до повръщане, оскотяло, безобразно, безогледно, безскрупулно, безсъвестно, безпътно. Искащо да си остане безалтернативно.

Е, днес във футбола победи Статуквото. Днес във футбола. Утре и навсякъде. Ако не осъзнаем, че всички ние затъваме в блатото на това Статукво. И ако не кажем на Статуквото – Баста!

 

Проф. Николай Слатински

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.