Home » Авторски страници, българи зад граница

Да помогнем на семейството на уважавана българска учителка в Чикаго

2021.09.14 Няма коментари
Spread the love

.

На адрес https://www.gofundme.com/f/r6ktfp всеки, който се чувства съпричастен към бедата, сполетяла семейството на Маринела Петрова – уважавана и скромна българска учителка от Чикаго, може да дари средства, според възможностите си. Следва текстът на обръщението към общността ни, което е направено от екипа на “Малко българско училище”.Уважаеми приятели, колеги, родители, сънародници българи,

Семейството на “Малко българско училище” в Чикаго преживява тежка загуба. Съпругът на нашата колежка Маринела Петрова – Борислав Петров, загуби битката с коварно заболяване. В продължение на година Борислав се бори с рядко автоимунно заболяване и, когато изглеждаше, че битката е спечелена, усложнение сложи край на надеждата на семейството.

Маринела е уважаван учител, който години наред подготвя малчуганите на предучилищна възраст, за да се справят с предизвикателствата на училището. Стотици са учениците, които са преминали през кръжока по математика, който ръководи. Тя, Борислав и дъщерите им – Ина и Йоана, подкрепиха и се включиха в много благотворителни и родолюбиви каузи на училището и на българската общност в Чикаго. Сега те имат нужда от нашата подкрепа. Нека подадем ръка на Маринела Петрова и децата в този труден момент, нека бъдем с тях и да им помогнем да се сбогуват с любимия за тях човек и да преодолеят тежката загуба.

Благодарим Ви за подкрепата! Бъдете здрави!

Почивай в мир, Боби! Ще ни липсваш!

https://www.gofundme.com/f/r6ktfp

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.