Home » Авторски страници, българи зад граница

Училище “Гергана” – Ню Йорк отвори врати за 18-и път

2021.09.14 Няма коментари
Spread the love

Училище “Гергана” – Ню Йорк отвори врати за 18-та поредна учебна година на 12 септември 2021 г. В салона на училището децата бяха посрещнати с обич и радост. Не бяхме виждали класните си стаи и аудиториума си точно една година и шест месеца, защото миналата ни учебна година премина изцяло виртуално.

Седемнадесет герганчета получиха своите златни и сребърни медали медали, грамоти, поощрителни награди, книжки и поздравления от конкурсите на Държавната агенция за българите в чужбина. Училището ни бе наградено за цялостната си дейност. След като получиха учебниците, деца и родители имаха пикник в Централния парк на Манхатън.

Вечерта на 12 септември имахме и онлайн родителска среща за децата, които ще се обучават виртуално.

Тази година училище “Гергана” – Ню Йорк ще обучава децата както присъствено, така и онлайн. Онлайн обучението е за всички ученици, които живеят далеч от Ню Йорк или имат семейни обстоятелства, поради които не могат да присъстват лично на богатата ни учебна програма. Децата, които ще учат виртуално, ще имат достъп до всички предмети и извънкласни форми, които се изучават присъствено: български език и литература, история, география, рисуване, хорово пеене, музикален театър и йога. За родителите имаме класове по хорово пеене и йога.

Ако все още не сте записали децата си от 3 до 19 години на българско училище, заповядайте в “Гергана” – Ню Йорк! Записваме и обучаваме деца не само от Ню Йорк и близките щати, а от целия свят. 🙂

Присъственото ни обучение се провежда при спазаване на всички правила и препоръки за здравна безопасност на град Ню Йорк и отдел “Просвета” в града.

За повече информация позвънете на 646-643-2411

или пишете на [email protected] .

 

Училище “Гергана” – Ню Йорк

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.