Home » Е-Списание, Здраве

Учениците в Чикаго ще носят маски в клас през новата учебна година

2021.07.25 Няма коментари
Spread the love

 

Чикаго, Бостън и Атланта се присъединиха към нарастващия списък на градовете, които изискват учениците да носят маски.  В същото време Тексас и Айова забраниха задължителното им носене в държавните училища.

Американският център за контрол и превенция на заболяванията (CDC) препоръчва маските да се носят от всички лица, които не са напълно ваксинирани, на възраст две и повече години, докато са на закрито. Според данните му, повече от 56 процента от всички американци са получили поне една доза от коронавирусната ваксина.

От Борда на държавните училища в Чикаго тази седмица бе разпространено писмо до родителите, в което се казва: „Продължаването на изискването за носене на маски ще помогне да се гарантира, че в нашите училищни общности, които все още не отговарят на условията за ваксиниране срещу COVID-19, ще бъдат възможно най-безопасни“.

По-рано този месец CDC заяви и призова училищата в цялата страна да направят за свой “приоритет” безопасното връщане на учениците в класната стая.

Източник: Фокснюз

.

Следват няколко карикатури по този повод от същия източник.


.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.